Kennisartikelen

Bakkerseczeem, kun je dat voorkomen?
14 okt 2024

Veel bakkers denken dat het bij het vak hoort: eczeem, oftewel droge, rode, jeukende handen met o.a. scheurtjes, kloofjes of blaasjes. Je handen zijn tenslotte de hele dag...

Lees meer
Hoe verlaag ik acrylamide in ontbijtkoek?
7 okt 2024

Jaarlijks doet de NVWA onderzoek naar acrylamidegehaltes in bakkerijproducten. Bakkers zijn namelijk net als andere ondernemers in de voedselketen verplicht om het...

Lees meer
Pesticiden in granen en brood
13 jun 2024

Pesticiden in granen en brood; hoe zit dat? 

Q&A voor de bakkerij 

Waar gaat de actie van Foodwatch over?

Foodwatch heeft (opnieuw) een...

Lees meer
Nutri-Score, wel of niet gebruiken in uw bedrijf?
2 apr 2024

Vanaf 1 januari 2024 is Nutri-Score een officieel voedselkeuzelogo. Aan de hand van positieve componenten (eiwit, vezels, fruit, groenten en...

Lees meer

Pagina's