Kennisartikelen

Akkoord Verbetering Productsamenstelling; acties voor de bakkerijsector
8 jun 2021

Het voedingsaanbod voor de consumenten verbeteren; dat is waar de overheid en producenten mee bezig zijn. De levensmiddelenindustrie zet zich hier al jaren voor in en in...

Lees meer
Zoutvervangers: minerale zouten
12 jan 2024

Zoutvervangers zijn bij het reduceren van het zoutgehalte niet per se nodig. Toch kan het, om verschillende redenen, zijn dat u het gebruik van een zoutvervanger overweegt...

Lees meer
Zoutvervangers: een inleiding
12 jan 2024

Het reduceren van het zoutgehalte kan heel goed zonder zoutvervangers. Toch kan het zijn dat u het gebruik van een zoutvervanger overweegt, bijvoorbeeld omdat u verder...

Lees meer
Kaliumchloride en Gezondheid
8 dec 2020

Het gebruik van kaliumchloride als zoutvervanger staat ter discussie. Aan de ene kant zorgt een verhoging van kalium samen met een verlaging van natriumchloride in de...

Lees meer

Pagina's