Kennisartikelen

Hoe verlaag ik acrylamide in ontbijtkoek?
7 okt 2024

Jaarlijks doet de NVWA onderzoek naar acrylamidegehaltes in bakkerijproducten. Bakkers zijn namelijk net als andere ondernemers in de voedselketen verplicht om het...

Lees meer
Kruisbesmetting met allergenen: wel of geen waarschuwing?
15 feb 2024

U kent natuurlijk de 14 wettelijk vastgestelde allergenen. Als bedrijf bent u verplicht consumenten hierover te informeren als...

Lees meer
Brood & Duurzaamheid: wat zijn de hotspots?
12 jan 2024

Hoewel (tarwe)brood een relatief lage milieu-impact heeft en goed past...

Lees meer
Acrylamidegehalte beperken in decemberproducten
19 feb 2024

Typisch Nederlandse producten die vooral in (de weken voorafgaand aan) december gemaakt en gegeten worden zijn kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas. Dit zijn...

Lees meer

Pagina's