Kennisartikelen

Weggedrukte zijkorst?
10 okt 2018

Brood waarbij de zijkorst is weggedrukt. Misschien herkent u het. Door te weinig en te kleine luchtcellen is het brood dicht van structuur. De korst is verdikt en heeft...

Lees meer
Wat is volkoren?
21 dec 2017

De term volkoren wordt gemakkelijk gebruikt en is alom bekend. Maar wat betekent volkoren nu eigenlijk precies? Wanneer mag een product volkoren worden genoemd? En is...

Lees meer
Zoutreductie in andere sectoren
21 dec 2017

- informatie NBOV -

Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2014 samen met de KHN (horeca), Veneca (contractcatering), CBL (...

Lees meer
Claims en etikettering van voedingsvezels
17 okt 2018

Hoe ziet de etikettering rondom voedingsvezels eruit? Mag zomaar elke stof als voedingsvezel worden toegevoegd? Geldt er een maximale of juist een minimale dosering? Mag...

Lees meer

Pagina's

Diensten

Procesanalyse –en optimalisatie, receptuuroptimalisatie
Constante kwaliteit van uw producten is van vitaal belang voor uw onderneming. Maar hoe borgt u deze kwaliteit? Het NBC helpt u hiermee.
Bekijk deze dienst
Kwaliteitsanalyse grondstoffen
Vanuit resultaten van grondstofanalyses van de afgelopen 2,5 jaar zien we behoorlijke verschillen in de constantheid van de kwaliteit van grondstoffen. Die verschillen hebben grote invloed op de producten in uw winkel. Het NBC helpt u met een goede...
Bekijk deze dienst
Receptenboeken banket en brood
In deze boeken zijn de belangrijkste Bakkerij- en banketrecepten die in het onderwijs worden gebruikt, verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige verzamelwerken. De boeken staan vol met mooie producten, waarvoor prachtige nieuwe foto’s zijn gemaakt.
Bekijk deze dienst
Zoutmeting
De bakkerijbranche heeft een verdere zoutreductie in brood doorgevoerd. Het Nederlands Bakkerij Centrum blijft u hierbij ondersteunen met zoutmetingen in brood.
Bekijk deze dienst

Pagina's