
Kennisclips
Korte informatieve video's
Leer in deze korte video's betrouwbare feiten over belangrijke onderwerpen in de bakkerij. In de kennisbank vind je artikelen en dossiers vol informatie om je verder te verdiepen. NBC - daar neem je kennis van!Kennisclips

Hygiënecode vs HACCP: wat is het verschil?
Heb je een bakkerij? Dan heb je te maken met de voedselveiligheidsregels. Termen zoals ‘HACCP’ en ‘hygiënecode’ komen jou bekend voor. Maar wat is het verschil? Je leert het in deze korte video.

Wat is gezonder: spelt of tarwe?
Weet jij wat het verschil is tussen spelt en tarwe, en wat gezonder is? Deze video licht het kort en duidelijk toe.

Gezonder assortiment: hoe en waarom?
De Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) van de overheid stimuleert fabrikanten om voedingsmiddelen gezonder te maken. Hoe kun jij je klant helpen gezondere keuzes te maken?

Is desembrood gezonder?
[Deze video verschijnt binnenkort]
Het stevige desembrood met z'n robuuste korst blijft populair. Maar wat is het verschil met gistbrood, en is het ook gezonder? Vind het antwoord binnenkort in deze video!

Moet ik de voedingswaarde van mijn product weten?
[Deze video verschijnt binnenkort]
Steeds meer klanten letten op de voedingswaarde bij het kopen van een product. Wanneer is het verplicht deze te vermelden op je product? Deze video licht het binnenkort toe.
Heb je nog een vraag?

Antwoorden op je vragen
Zoek in onze kennisbank het antwoord op je vraag.

Mail ons
Mail ons kennisloket als je een vraag hebt over voedselveiligheid, wetgeving, productinformatie, duurzaamheid, gezondheid, etikettering of iets anders.

Vraag om specifiek advies of hulp
De vakmensen van Foodbase staan voor je klaar om een keer kennis te maken en je verder te helpen met je bedrijfsvraagstukken.