
Kennisclips
Korte informatieve video's
Leer in deze korte video's betrouwbare feiten over belangrijke onderwerpen in de bakkerij. Er komen regelmatig nieuwe onderwerpen bij! In de kennisbank vind je artikelen en dossiers vol informatie om je verder te verdiepen. NBC - daar neem je kennis van!Kennisclips

Is desembrood gezonder?
Het stevige desembrood met z'n robuuste korst blijft populair. Maar wat is het verschil met gistbrood, en is het ook gezonder? Vind het antwoord in deze video!

Hygiënecode vs HACCP: wat is het verschil?
Heb je een bakkerij? Dan heb je te maken met de voedselveiligheidsregels. Termen zoals ‘HACCP’ en ‘hygiënecode’ komen jou bekend voor. Maar wat is het verschil? Je leert het in deze korte video.

Wat is gezonder: spelt of tarwe?
Weet jij wat het verschil is tussen spelt en tarwe, en wat gezonder is? Deze video licht het kort en duidelijk toe.

Gezonder assortiment: hoe en waarom?
De Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) van de overheid stimuleert fabrikanten om voedingsmiddelen gezonder te maken. Hoe kun jij je klant helpen gezondere keuzes te maken?

Moet ik de voedingswaarde van mijn product weten?
Steeds meer klanten letten op de voedingswaarde bij het kopen van een product. Wanneer is het verplicht deze te vermelden op je product? Je leert het in deze video.

Hoe help ik mijn klanten met de wettelijke broodnamen?
De naam van je brood moet meteen laten zien wat erin zit. Vermeld daarom altijd of het wit, bruin of volkoren is. Hoe help je hiermee je klant het beste?

Allergeneninformatie richting klanten
Je werkt netjes en schoon om de kans op kruisbesmetting van allergenen te minimaliseren. Eén klein foutje kan grote gevolgen hebben voor klanten met een voedselovergevoeligheid. Dus hoe informeer je je klanten goed?
Heb je nog een vraag?

Antwoorden op je vragen
Zoek in onze kennisbank het antwoord op je vraag.

Mail ons
Mail ons kennisloket als je een vraag hebt over voedselveiligheid, wetgeving, productinformatie, duurzaamheid, gezondheid, etikettering of iets anders.

Vraag om specifiek advies of hulp
De vakmensen van FoodBase staan voor je klaar om een keer kennis te maken en je verder te helpen met je bedrijfsvraagstukken.