Mirjam Kortekaas stopt als directeur van NBC
Per 1 juli aanstaande zal Mirjam Kortekaas haar functie als directeur van het NBC neerleggen. We zijn haar dankbaar voor de belangrijke rol die zij gedurende de afgelopen vijf jaren als bestuurder heeft gespeeld.
Lees meer
Campagne: bijbaan in de bakkerij
Misschien staat er binnenkort wel een scholier of student in de winkel die graag bij je wil komen werken! Stichting Bakkracht is namelijk een campagne gestart om jongeren via een bijbaan enthousiast te maken voor het werken in een bakkerij.
Lees meer
Eiwitsamenstelling Nederlands tarwe bepaalt...
Het aandeel Nederlands baktarwe in o.a. brood kan de komende jaren groeien. Zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), die dit onderzoek uitvoerde voor de PPS Nederlandse Baktarwe, een ketenproject waarin ook NBC...
Lees meer
Kleurwijzer voor eierkoeken
Hoe veel acrylamide er in een eierkoek zit, is eenvoudig af te lezen aan de kleur. Zo bleek uit onderzoek van NBC, waarop de kleurwijzer is gebaseerd die nu verkrijgbaar is.
Lees meer
Marktcijfers 2023: vooral ambacht onder druk,...
NBC-onderzoek levert de nieuwste verkoopcijfers en -ontwikkelingen van brood, banket en gebak
Lees meer
NVWA: te hoge acrylamidewaardes in ontbijtkoek
De NVWA heeft de resultaten gepubliceerd van het acrylamide onderzoek uit 2023. Het gaat om de producten: ontbijtkoek, kruidnoten en speculaas. Vooral in ambachtelijke ontbijtkoek trof ze vaak te hoge waardes aan.
Lees meer

Pagina's