Kennisartikelen

Gezondheidseffecten van graanvezels
8 dec 2020

Dat voedingsvezels gezond zijn, is al langer bekend. Vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en graanproducten zoals brood. Graanproducten zorgen voor bijna de helft...

Lees meer
Handboek Voedingsvezel ontrafeld
21 dec 2017

In samenwerking met Flanders’  Food en NIZO food research heeft het NBC een handboek ontwikkeld over het onderwerp voedingsvezels. Voedingsvezels zijn een belangrijk...

Lees meer
Claims en etikettering van voedingsvezels
28 okt 2019

Hoe ziet de etikettering rondom voedingsvezels eruit? Mag zomaar elke stof als voedingsvezel worden toegevoegd? Geldt er een maximale of juist een minimale dosering? Mag...

Lees meer
Fysiologische effecten van voedingsvezels
21 dec 2017

De Gezondheidsraad heeft in 2006 een aanbeveling voor vezelconsumptie opgesteld voor volwassenen. De aanbeveling is 40 gram voedingsvezel per dag voor mannen en 30 gram...

Lees meer

Pagina's

Diensten