Zoekresultaten 41 resultaten

U heeft gezocht op: natuurlijk

Leidraad nauwkeurigheid voedingswaarde declaratie
Kennisartikelen
het natuurlijk belangrijk te weten wat er in de leidraad staat. In dit artikel lichten we dat ... gevolg van natuurlijke variatie in de voedingswaarde van de gebruikte grondstoffen. Ook de  gevolgde ... voedingswaarde gedeclareerd moet worden. In de wet wordt dus rekening gehouden met  natuurlijke variatie en ...
Lees meer
Wat zijn voedingsvezels?
Kennisartikelen
natuurlijke bron van voedingsvezels. Vezels in planten zorgen voor stevigheid van de plant en voor de opslag ... voedingsvezels zijn uit de natuurlijke bron gehaald (geïsoleerd) om vervolgens weer aan producten te worden ...
Lees meer
Wat maakt een goede oliebol?
Kennisartikelen
kleur. Ook vanbinnen moet de oliebol er natuurlijk mooi uitzien. We zien dan het liefst een open, ... spreekt voor zich, maar een oliebol moet natuurlijk ook goed gaar zijn. Het geheim van de master oliebol ...
Lees meer
Zoutvervangers: smaakversterkers en andere methoden
Kennisartikelen
worden deze smaakversterkers vaak gecombineerd met bijvoorbeeld enzymen of minerale zouten. Natuurlijke ... bronnen van glutamaat Gistextract is een natuurlijke bron van glutamaat en bevat daarnaast nog andere ... Zeewier, paddenstoelen en tomaten zijn ook natuurlijke bronnen van glutamaat en kunnen als zoutvervanger in ...
Lees meer
(Zuur)desem: hoe zit dat nu?
Kennisartikelen
deze bestaat uit micro-organismen afkomstig van natuurlijke fermentatie van een mengsel van graan ... micro-organismen afkomstig zijn van natuurlijke fermentatie van graan en water.- Buitenlandse leveranciers ... meelbestanddeel uitsluitend bestaat uit ingrediënten van de hele graankorrel in hun natuurlijke verhouding. Het ...
Lees meer
Traceerbaarheid materialen en voorwerpen
Kennisartikelen
kunnen leiden of de smaak, geur of het uiterlijk ervan kunnen aantasten. Natuurlijk gaat het daarbij ... dagverse producten is dat natuurlijk niet zo zinvol. Een jaar is in zo'n geval voldoende. Voor de ...
Lees meer
Bronnen en type voedingsvezels
Kennisartikelen
grootste, natuurlijke bron van voedingsvezels, maar ook schimmels bevatten vezels. De vezels in planten ... bestaan voornamelijk uit fructose (een enkelvoudige suiker). Inuline is de meest bekende van de natuurlijk ...
Lees meer
Fabels over koolhydraten
Kennisartikelen
levert. Natuurlijk geldt voor alles, dat als je er te veel van eet, je er dik van kunt worden. Bij het ... en pitten. Fruit en groente zijn natuurlijk prima, maar om daar voldoende koolhydraten uit te halen, ...
Lees meer
De volkorencheck: praktische handvatten voor uw medewerker
Kennisartikelen
bestanddelen van de hele graankorrel bevatten in zijn natuurlijke verhouding. Dat moet ook vermeld worden in de ... worden dan vervolgens in de natuurlijke verhouding weer samengevoegd tot volkorenmeel. Het is verplicht ...
Lees meer
Alles over zout in brood
Kennisartikelen
dat klopt dus niet. Bepaalde klanten hechten waarde aan het natuurlijke karakter van zeezout, wat een ... u in het artikel:  Minder zout: gevolgen voor de praktijk.  Technologisch gezien heeft zout natuurlijk ...
Lees meer

Pagina's