koolhydraatpolymeren die van nature voorkomen in levensmiddelen zoals die worden geconsumeerd; eetbare ... voedingsvezels die van nature in voedingsmiddelen voorkomen. Sommige wetenschappers stellen dat het lichaam geen ... chronische ziekten afkomstig is van studies met voeding die van nature vezelrijk is. Op basis van die studies ...
activiteit. Protease is een enzym dat van nature in bloem aanwezig is en de eiwitten afbreekt. De ... aanwezige vezels beïnvloedt. Arabinoxylanen worden bijvoorbeeld beter oplosbaar doordat het van nature ... zorgt voor meer afbraak van fytinezuur dan een korter rijsproces. Fytinezuur is een stof die van nature ...
en vruchten zijn rijk aan vezelmateriaal. Veel vezels komen dus van nature in onze voeding voor en ... veel minder dan in de zemellagen. Naast de vezels die van nature in vooral de zemel aanwezig zijn, ... voorkomende fructanen. Het komt van nature veel voor in uien, cichorei en artisjokken. Fructanen kunnen ook ...
fytinezuur voor. Fytinezuur, ook wel fytaat genoemd, komt namelijk van nature voor in de buitenste lagen van ... nature in meel aanwezig is, ook een rol bij de afbraak van fytinezuur. Daardoor komt er via het brood dat ... deze producten namelijk van nature ook rijk aan ijzer. Titel: Brood: een belangrijke bron van ...
op basis van graan, water en van nature aanwezige micro-organismen, waarbij de micro-organismen in ... uit graan, water en daarin van nature aanwezige micro-organismen (die al dan niet zijn toegevoegd als ... benamingen. Deze micro-organismen zijn namelijk niet van nature aanwezig in graan. Zelfs wanneer een ...
producten in plaats van bakkerszout. Hoewel zeezout van nature wel wat jodium bevat, is dit dusdanig weinig ... voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Jodium zit van nature ... in zeevis, eieren, zuivelproducten en zeewier. De hoeveelheid jodium die van nature in voeding zit, ...
fermentatie van een mengsel op basis van graan, water en van nature aanwezige micro-organismen, waarbij de ... anders bestaan dan graan, water en daarin van nature aanwezige micro-organismen (die al dan niet zijn ... zijn namelijk niet van nature aanwezig in graan. Ook een inactief desem poeder mag niet als desem ...