Kennisartikelen

Registratie bij de NVWA
21 dec 2017

Wanneer u exploitant bent van een levensmiddelenbedrijf, zoals een bakkerij, bent u verplicht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de hoogte te stellen van...

Lees meer
Bewaarvoorschrift en gebruiksaanwijzing
21 dec 2017

Een bewaarvoorschrift en gebruiksaanwijzing is verplicht in de volgende gevallen: ...

Lees meer
Kaas in de ingrediëntenlijst
21 dec 2017

De wetgever heeft bepaald dat de consument geïnformeerd dient te worden over de samenstelling van een product. Bakkers die kaas in hun producten verwerken, hebben daarom...

Lees meer
Houdbaarheidsdatum
21 dec 2017

Bij het vermelden van een houdbaarheidsdatum wordt gebruik gemaakt van de aanduiding ‘ten minste houdbaar tot’ of ‘te gebruiken tot’. Voor veel bakkerondernemers...

Lees meer

Pagina's

Diensten

Hygiëne-advies
Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met...
Bekijk deze dienst
Voedselveiligheidsinspecties
Wanneer u en uw medewerkers binnen uw bedrijf werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij, is het mogelijk om uw bedrijf daarop te laten toetsen. SVVW komt dan bij uw bedrijf langs voor een hygiëne-inspectie.
Bekijk deze dienst
Microbiologisch onderzoek
Bent u benieuwd naar de microbiologische waarden van uw brood- en banketproducten? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u om uw producten snel en zorgvuldig te laten analyseren.
Bekijk deze dienst
Hygienetool.nl
Wilt u af van hygiëne registraties op papier? Of er beter zicht op houden of registraties in uw filialen adequaat uitgevoerd en opgevolgd worden? Registraties op orde hebben is belangrijk voor hygiënisch en voedselveilig werken, maar tijdrovend. En...
Bekijk deze dienst

Pagina's