Registratie bij de NVWA

Wanneer u exploitant bent van een levensmiddelenbedrijf, zoals een bakkerij, bent u verplicht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de hoogte te stellen van elke vestiging van uw bedrijf waar men zich bezighoudt met productie, verwerking of distributie van levensmiddelen.
De NVWA registreert naam, adres, vestigingsplaats, e-mailadres, KvK-nummer, bedrijfslocaties en kernactiviteiten van het bedrijf. Als ondernemer dient u deze gegevens actueel te houden en veranderingen of een sluiting van een vestiging door te geven. Dat is vastgelegd in Europese wetgeving, namelijk in de EG-verordening 852/2004.

Voor registratie bij de NVWA gaat u naar de site van de NVWA . Gebruik het formulier Registratie levensmiddelen dat te vinden is op de website van de NVWA

  • Geef aan dat u uw bedrijf wilt ‘Aanmelden’.
  • Selecteer vervolgens uw activiteit met levensmiddelen.
  • Gebruik voor elke vestiging een apart formulier.

Als uw bedrijf een erkenning nodig heeft hoeft u zich niet te registreren. Een erkenning is nodig voor de productie van levensmiddelen van dierlijke oorsprong en kiemgroente. Ook bedrijven die levensmiddelen van dierlijke oorsprong hanteren of opslaan hebben soms een erkenning nodig. Twijfelt u of uw bedrijf onder de registratie- of erkenningsplicht valt? Raadpleeg dan artikel ‘EG-erkenning voor vleesproducten, vleesbereiding en verse eieren'. 

Gerelateerde diensten

Digitaal infopakket (Hygiënecode)
Het digitaal infopakket bevat diensten die digitaal beschikbaar zijn voor iedere ondernemer, zoals de Hygiënecode en een informatiemap Etiketteren & Aanduiden. Met dit pakket beschikt u over alle benodigde informatie voor een optimale bedrijfsvoering.
Lees meer
Hygiëne-advies
Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.
Lees meer
Hygiënecodecertificering
Stichting Voedsel veiligheidsinspectie Wageningen (SVVW) toetst bedrijven op de Hygiënecode. Deze stichting is belast met de certificering van bedrijven op de Hygiënecode. In dit kader werkt SVVW samen met ISACert; deze geaccrediteerde instelling mag van de Raad voor Accreditatie internationaal erkende certificaten verstrekken.
Lees meer
Hygienetool.nl
Wilt u af van hygiëne registraties op papier? Of er beter zicht op houden of registraties in uw filialen adequaat uitgevoerd en opgevolgd worden? Registraties op orde hebben is belangrijk voor hygiënisch en voedselveilig werken, maar tijdrovend. En een klusje dat er gemakkelijk bij in schiet. De hygienetool.nl, geeft u méér controle op uw hygiëneregistratie in mínder tijd!
Lees meer

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten