Voedingsvezels zijn vooral bekend vanwege hun belang in een gezonde voeding . Maar voedingsvezels in uw grondstoffen zijn ook van invloed op uw proces en de kwaliteit en smaak van het eindproduct. Dit effect hangt af van de soort vezel en het product en kan zowel gewenst als ongewenst zijn.

Er liggen kansen voor gerichte toepassing van voedingsvezel in uw product, zoals:
• Het maken van producten waarmee de consument gemakkelijk meer vezels binnen krijgt.
• Voedingsvezel gebruiken als vet- en/of suikervervanger in “gezondere keuze” varianten.
• Een  functionele toepassing van voedingsvezel, bijvoorbeeld als verdikkingsmiddel.

De informatie in dit dossier helpt u om hiermee aan de slag te kunnen. U vindt hier informatie over wat voedingsvezel is, welke typen er zijn, hoe de verschillende typen toe te passen in producten, welke voedings- en gezondheidsaspecten voedingsvezel leveren, welke informatie op het etiket geplaatst moet worden en welke wetgeving van toepassing is.

 

Gezondheidseffecten van graanvezels
10 dec 2019

Dat voedingsvezels gezond zijn, is al langer bekend. Vezels zitten in groente, fruit, peulvruchten en graanproducten zoals brood. Graanproducten zorgen voor bijna de helft...

Lees meer
Handboek Voedingsvezel ontrafeld
21 dec 2017

In samenwerking met Flanders’  Food en NIZO food research heeft het NBC een handboek ontwikkeld over het onderwerp voedingsvezels. Voedingsvezels zijn een belangrijk...

Lees meer
Claims en etikettering van voedingsvezels
28 okt 2019

Hoe ziet de etikettering rondom voedingsvezels eruit? Mag zomaar elke stof als voedingsvezel worden toegevoegd? Geldt er een maximale of juist een minimale dosering? Mag...

Lees meer

field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid'])) { $term = taxonomy_term_load($entity->field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid']); print l($term->name, 'kennis-regelgeving/'.pathauto_cleanstring($term->name)); } ?>

field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid'])) { $term = taxonomy_term_load($entity->field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid']); print l($term->name, 'kennis-regelgeving/'.pathauto_cleanstring($term->name)); } ?>

field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid'])) { $term = taxonomy_term_load($entity->field_category[LANGUAGE_NONE][0]['tid']); print l($term->name, 'kennis-regelgeving/'.pathauto_cleanstring($term->name)); } ?>

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten