In de media: meer horeca onder verscherpt toezicht NVWA

“Steeds meer restaurants staan onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij regels voor hygiëne en voedselveiligheid aan hun laars lappen”, zo meldt onder andere RTL Nieuws. In 2017 stonden 456 horecazaken te boek als notoir overtreder. Ruim 120 meer dan drie jaar daarvoor. De stijging heeft te maken met het feit dat de NVWA steeds meer risicogericht controleert. En ook bedrijven sneller onder verscherpt toezicht plaatst, zo licht de NVWA zelf op haar website toe. Dit geldt voor de horeca, maar ook voor bedrijven in het ambacht en retail. 

Extra reden om uw hygiëne op orde te hebben. NBC kan u daarbij helpen met verschillende diensten, net wat u nodig heeft.

Hoe houdt u hygiëne op orde?

  • Het mooiste is wanneer u in de zogenaamde groene zone zit, die de NVWA hanteert. Door het laten uitvoeren van een hygiëne inspectie kunt u zelf zorgen dat u in de groene zone valt. Het aan NBC gelieerde SVVW, kan zo’n inspectie bij u uitvoeren. Als u de inspectie met een goed resultaat afrondt, ontvangt u een bewijs dat u een goed werkend voedselveiligheidssysteem heeft. Dit bewijs zorgt er vervolgens voor dat u onder verminderd toezicht komt te staan van de NVWA. Lees meer over de FoodBase hygiëne inspectie.
  • Met advies van FoodBase hygiëne adviseurs blijft u met uw hygiëne altijd volledig up-to-date. Tenslotte is uw bedrijf constant in beweging en zijn er altijd zaken die van invloed zijn op hygiëne. U stelt uw bedrijfsvoering regelmatig bij, u werft nieuwe medewerkers en u krijgt te maken met veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving.
  • Met hygienetool.nl heeft u een overzicht of hygiëneregistraties in uw filialen adequaat uitgevoerd en opgevolgd worden. Daarnaast is dit hulpmiddel volledig digitaal, wat het invoeren van uw registraties snel en makkelijk maakt. Kortom, méér controle in minder tijd! 

Meer lezen over voedselveilig en hygiënisch werken? Bekijk onze kennisartikelen.

Terug naar nieuws