Hygienetool.nl

Wilt u af van hygiëne registraties op papier? Of er beter zicht op houden of registraties in uw filialen adequaat uitgevoerd en opgevolgd worden? Registraties op orde hebben is belangrijk voor hygiënisch en voedselveilig werken, maar tijdrovend. En een klusje dat er gemakkelijk bij in schiet. De hygienetool.nl, geeft u méér controle op uw hygiëneregistratie in mínder tijd! 

Als bakkerondernemer bent u wettelijk verplicht om te werken volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Met deze digitale tool voert u snel en eenvoudig de meest actuele richtlijnen van de Hygiënecode in. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidssysteem dat speciaal is toegespitst op de bakkerijbranche. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit om te zien of u werkt volgens deze laatste eisen aan voedselveiligheid. Met de hygienetool.nl kunt u de richtlijnen van de huidige Hygiënecode eenvoudig toepassen in uw eigen bedrijf.

Meer controle in mínder tijd

Met deze digitale tool ziet u in één oogopslag welke registraties er voor uw filiaal / filialen die dag nodig zijn. Afwijkingen kunt u op tijd signaleren. En u heeft inzichtelijk of alle acties op tijd en adequaat opgevolgd worden. Met uw mobiele telefoon of tablet in de hand kunt u volledig de registratie uitvoeren of inzien. Papierwerk is verleden tijd!

Zeker wanneer u bedrijfsleider bent of een bakkerij met meerdere filialen, dan geeft deze digitale tool meer controle. Vanaf één plek kunt u zien of registraties goed worden bijgehouden. Op locatie aanwezig zijn, is daarbij niet persé nodig.

NIEUW: hygiëneregistraties uitvoeren met de app!

Registraties van temperatuur, schoonmaak of goederenontvangst kunt u vanaf nu ook uitvoeren via de app. Met uw mobiele telefoon of tablet maakt u eenvoudig een ronde door uw bedrijf. Resultaten zijn direct zichtbaar in de digitale registratietool.

Persoonlijke inloggegevens

De hygienetool.nl is te gebruiken op iedere computer, tablet en mobiele telefoon. U ontvangt van ons uw persoonlijke inloggegevens. Vervolgens bepaalt u zelf welke personen of gebruikers u toegang geeft tot uw Hygiënetool en welke rechten zij krijgen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld documenten toevoegen, verwijderen of wijzigen of uitsluitend documenten vanuit de tool printen. U bepaalt welke autorisaties u verleent en aan wie.

Makkelijk overstappen

Bent u reeds in het bezit van de Hygienetool 2008? Dan kunnen wij via een overstapservice de hygienetool.nl volledig voor u inrichten. U heeft hiervoor keuze uit twee pakketten:

  1. Migratiepakket: NBC zet de formulieren uit uw huidige NBC hygiënetool om naar de nieuwe tool. Dit bespaart u veel werk.
  2. Overstappakket: NBC zet de formulieren uit uw huidige NBC hygiënetool om naar de nieuwe tool. En onze adviseur komt bij u langs om te demonstreren hoe de digitale tool werkt en welke nieuwe mogelijkheden deze biedt. Dit bespaart u veel werk én zorgt dat u de tool optimaal kunt gebruiken.

Uiteraard kunt u ook enkel een abonnement afnemen en de formulieren die u nu gebruikt zelf handmatig invoeren.

Kortom, met deze tool kunt u registraties beter controleren én efficiënter werken. Dat bespaart tijd en geld. Bovendien biedt het systeem tal van uitbreidingsmogelijkheden. Naast temperatuurlijsten is het mogelijk om schoonmaaklijsten, ontvangstregistraties, klachtenformulieren of ander soort formulieren zelf op te stellen. Net wat voor uw bedrijf handig of nodig is!

Wilt u direct aan de slag met de digitale hygiënetool? Dat kan! Via het aanmeldformulier sluit u eenvoudig een abonnement af. U ontvangt dan binnen enkele werkdagen een inlog, met toegang tot uw persoonlijke omgeving binnen de tool.

 

Hygiëne adviseurs

Hulp nodig bij uw hygiëne? Onze adviseurs helpen u graag verder. 

klantenservice@nbc.nl
0317 47 12 12

Gerelateerde diensten

Digitaal infopakket (Hygiënecode)
Het digitaal infopakket bevat diensten die digitaal beschikbaar zijn voor iedere ondernemer, zoals de Hygiënecode en een informatiemap Etiketteren & Aanduiden. Met dit pakket beschikt u over alle benodigde informatie voor een optimale bedrijfsvoering.
Lees meer
Hygiëne-advies
Hygiëne staat centraal in uw bedrijfsvoering en u werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Maar hoe weet u zeker dat u aan de huidige wettelijke eisen blijft voldoen? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) helpt u graag met Hygiëne advies.
Lees meer
Hygiënecodecertificering
Stichting Voedsel veiligheidsinspectie Wageningen (SVVW) toetst bedrijven op de Hygiënecode. Deze stichting is belast met de certificering van bedrijven op de Hygiënecode. In dit kader werkt SVVW samen met ISACert; deze geaccrediteerde instelling mag van de Raad voor Accreditatie internationaal erkende certificaten verstrekken.
Lees meer
Hulp bij etikettering
Op 13 december 2014 zijn nieuwe regels van kracht gegaan rond de etikettering van levensmiddelen. Dat heeft nogal wat gevolgen voor u als bakker waarbij u alle hulp goed kunt gebruiken. Het NBC staat u graag bij!
Lees meer

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten