Workshop Desem & Oude Granen

De laatste jaren zijn desembroden en broden van gemaakt van andere oude granen erg populair. De consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag naar deze broden stijgt enorm. Waarschijnlijk merkt u dit ook in uw eigen bakkerij. Het gebruik van oude granen geeft u de mogelijkheid uzelf te onderscheiden door de verkoop van authentieke, lokale broodsoorten. Spelt, Emmer en Eenkorn zijn voorbeelden van zulke opkomende 'oude granen' die zeer interessant voor u kunnen zijn.

In samenwerking met het NBA organiseert het NBC een Desem & Oude Granen workshop waarin u zelf aan de slag kunt gaan met het deeg van oude granen en desem. Peter Bienefelt (Meester Boulanger en lid van het Boulangerie team) en Petra Kuiper (Kennisspecialist product & proces) nemen u mee in het ontwikkelen van een moederdeeg/starter en de bereiding van het brood. Zij vertellen over de granen, het fermentatieproces en de verwerking van deeg tot en met het bakproces. Samen met hen maakt u drie soorten desem; van Spelt, Emmer en Eenkorn. En ontvangt u de belangrijkste handvatten om een eigen onderscheidend desembrood te ontwikkelen!

Programma 

  • 09:00- 09:15: Koffie en ontvangst
  • 09:15- 10:00: Presentatie Petra Kuiper: 'Waarom zijn Spelt, Emmer en Eenkorn in trek en wat maakt deze granen uniek?'
  • Workshop desembereiding met Peter Bienefelt
  • 10:00- 16:00: workshop met lunch
  • 16:00- 16:30: beoordeling broden
  • Afsluiting en broden mee naar huis.

Praktisch

Datum: Dinsdag 24 september 2019

Locatie: Het Nederlands Bakkerij Centrum

Adres: Agro Business Park 75-83

Kosten: Op deze training zit een subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. De workshop kost € 360,- excl. BTW/deelnemer, na aftrek van de subsidie, € 198,- excl. BTW/deelnemer. Het aantal deelnemers is 12 per groep.

Certificaat:
Aan het eind van de workshop ontvangt iedere deelnemer een door de branche erkend NBA certificaat.

-->  Schrijf u in

Terug naar nieuws