Veelgestelde vragen over brood

Dieetboeken, speltbrood, volkorenbrood: in de media is volop aandacht voor de relatie tussen brood en gezondheid. De consument is duidelijk in verwarring over wat feiten en wat fabels zijn. Het Voorlichtingsbureau Brood helpt u en uw winkelpersoneel om voorbereid te zijn op de vragen van klanten. Bij dit artikel vindt u een ‘spiekbriefje’ met de 10 meestgestelde vragen over brood en de antwoorden daarop.

Deel dit met uw medewerkers, print het uit, vouw het dubbel en gebruik het als handzame leidraad achter de toonbank. Het Voorlichtingsbureau Brood werkt ondertussen, samen met voedingswetenschappers en -autoriteiten, aan nog meer middelen en manieren om het goede verhaal van brood voor het voetlicht te brengen.  

Download het 'spiekbriefje'

Brood.net geladen met extra informatie voor consument
Via www.brood.net/gezondheid kunnen consumenten meer lezen over de verwarring die is ontstaan over brood en gezondheid. De site bevatte al veel informatie over brood, maar speelt met deze pagina direct in op de actualiteit. Op de pagina komen onder andere de meest gestelde vragen naar voren en wordt verwezen naar instanties als het Voedingscentrum, de Gezondheidsraad en Nederlandse Wetenschappers.

Bijval van de wetenschap
Dat de beweringen over de gezondheid van brood niet uit de lucht zijn komen vallen, bewijst het statement dat de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen heeft uitgegeven deze maand. Dit naar aanleiding van de berichtgeving over de verlaging van broodconsumptie in Nederland.

 

Terug naar nieuws