Strijd om felbegeerde Meestertitels begonnen

Wageningen - Na maanden van voorbereiding zijn twee boulangers en één patissier geslaagd voor hun theorie-examen Meestertitel. De drie kandidaten hebben daarmee een plaats verworven voor het praktijkexamen dat in oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt gehouden. In totaal namen vijf boulangers en twee patissiers deel aan het theorie-examen.

Unieke titel
De overgebleven kandidaten maken zich nu op voor de strijd om de felbegeerde titel die slechts door 5 personen in Nederland wordt gedragen. In oktober zullen de overgebleven kandidaten in een 3 dagen durend praktijkexamen de internationale examencommissie moeten overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied.

In 2010 werden Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven de eerste Meesters Patissier in Nederland. In 2013 volgde het eerste Meesterexamen Boulanger. Dat leverde Wietse Schiere, Hiljo Hillebrand, Peter Bienefelt en Robèrt van Beckhoven de eervolle titel op.

Toch Examen ondanks sluiting Examencentrum
Eerder werd bekend dat het examencentrum in Wageningen per 1 augustus zal sluiten. “Toch zullen de Meesterexamens dit jaar gewoon in Wageningen plaatsvinden”, aldus David de Bruijn, communicatiemanager bij het NBC. De Bruijn vervolgt: “Er wordt nog onderzocht of er mogelijkheden zijn om de bakkerijen op een andere manier in te zetten. De lokalen worden dus niet ontmanteld en dat biedt ons de mogelijkheid om het Examen gewoon in Wageningen te organiseren.”

Wereldklasse bevestigen en uitdragen
De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht in Nederland, zoals de MOF dat is in Frankrijk. De titels getuigen niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie. Het doel van het Examen is om het hoge niveau van de Nederlandse Bakkerij te bevestigen en uit te dragen.

Terug naar nieuws