Save the date: 13 september 2023

Waar vind ik een goede bakker? Wie gaat mijn productielijn bedienen als operator? Wie kan de heftruck besturen in mijn magazijn of de orders picken? Wie zou de vrachtwagen waarmee mijn brood en banket naar de supermarkt of winkels moet worden gebracht, kunnen besturen? Wie kan er achter de toonbank in mijn winkel staan? Wie kan mijn producten inpakken? En, oh ja, hoe zorg ik er voor dat mijn bestaande medewerkers hun werk leuk en uitdagend blijven vinden en zich verder ontwikkelen?

Instroom

Vragen die u als ondernemer uit de bakkerijketen vast niet onbekend zijn. En, het valt niet mee om als individueel bedrijf de antwoorden te vinden. Daarom is de Federatie voor de Nederlandse Bakkerij Sector (FNBS) in het leven geroepen: een koepelorganisatie voor alle branchepartijen in de bakkerijketen. De federatie heeft als ondernemersverband verduurzaming van de bakkerijketen als doel. Met de zorg om de instroom van nieuwe medewerkers weer op gang te brengen als
belangrijkste speerpunt.

Oplossing

De FNBS zoekt de oplossing van het vullen van de vacatures dichtbij de bakkerijondernemingen. Door het versterken van regionale samenwerkingsverbanden waar het bedrijfsleven samenwerkt met scholen en – waar nodig – de overheid (gemeente, provincie) om tot (snelle) oplossingen te komen. Voorbeelden zijn Bakery Sweets Center in het Noorden, de Food Innovation Academy in het Westen en de Food Academy Nijkerk (FAN) in Gelderland.

Hoe werkt dat?

Als ondernemer uit de bakkerijketen in Midden-Nederland, nodigt de FNBS u uit voor een bijeenkomst met de FAN om u te laten zien en ervaren welke oplossingen er precies zijn voor uw personeels- en opleidingsuitdagingen. En hoe dat werkt. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 september bij de Market Food Group. Bunschoten-Spakenburg

Het programma vindt u in de bijlage.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze bijeenkomst? Meldt u zich dan nú aan door een mailtje te sturen naar info@fnbs.nl. Geef ook even aan of u wel of niet aanwezig wilt zijn bij de rondleiding. Dus, kom langs! En zet zo de eerste stap naar concrete en haalbare oplossingen.

Graag tot ziens in Bunschoten-Spakenburg.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur FNBS

Terug naar nieuws