Programma BakSpiratie definitief rond

Achter de schermen wordt door 22 branchepartijen hard gewerkt aan de organisatie van BakSpiratie ’13. Alles wordt uit de kast getrokken om de bezoekers van hét evenement voor de ambachtelijke bakkerij te helpen zich sterker te profileren met hun onderscheidend vermogen. Voordat het programma compleet was, bleek de animo voor BakSpiratie al groot te zijn. De eerste 100 bezoekers hebben zich inmiddels al aangemeld. Met het definitief rondmaken van het programma krijgen ambachtelijke (banket)bakkers en patissiers nog meer redenen om BakSpiratie niet te mogen missen.
 
Ochtend – ‘Het verhaal van…’
In de ochtend neemt acteur en entertainer Peter Faber de bezoeker mee in de rode draad van de dag ‘Het verhaal van…’. Verhalen over ambacht, succesfactoren en de toekomst zullen ambachtelijk bakkend Nederland inspireren om weer met frisse ideeën aan de slag te gaan.
 
Zo zullen de mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier uit Rotterdam de bezoekers op eigenzinnige wijze hun verhaal vertellen over wat ambacht voor hen betekent. Michel Jansen, oprichter van de Kleinste Soepfabriek, vertelt waarin een klein bedrijf groot kan zijn. Het plenaire ochtendprogramma wordt afgesloten door Food Trendwatcher Samuel Levie. Vanuit zijn ervaringen om mensen weer terug in contact te laten komen met hun voedsel, zet hij iedereen tot nadenken over de toekomst.
 
Middag – Beleving centraal
BakSpiratie is geen congres, geen beurs, maar een belevingsevenement. Daarbij staan proeven, ruiken, voelen en vooral het ‘actief ervaren’ van nieuwe impulsen centraal om als ambachtelijke ondernemer nu en in de toekomst het verschil te kunnen maken.
 
Opgedeeld in groepen gaan de bezoekers deze ervaringen opdoen binnen vijf thema’s:
- Goed gedrag (over authenticiteit en het uitdragen ervan)
- Genieten (over smaak en beleving)
- Gastheerschap (over omgang met de klant als gast)
- Goed vakmanschap (over de bakker als kennisspecialist)
- Groei & Bloei (over leren en creëren)
 
Afsluiting – Cabaretesk samengevat
Na een dag vol inspiratie en frisse ideeën wordt de dag op cabareteske wijze samengevat door theatergroep Mier. Zij houden het publiek tot op het laatste moment betrokken en scherp en zorgen voor een ontspannen en informele sfeer. En wie kan een succesvolle dag nou beter afsluiten dan Nederlands grootste wijngoeroe Ilja Gort? Geheel in stijl geeft hij het startsein voor de afsluitende borrel.

Op de website www.bakspiratie.nl is meer informatie te vinden over de thema’s en sprekers. Voor slechts € 99,- per persoon kunnen bezoekers zich online inschrijven. Let op: vol = vol.

 

Terug naar nieuws