Onjuiste berichtgeving misleiding volkoren

Donderdag 14 juni publiceerde ANP een bericht over misleiding van voedselfabrikanten. Een Europese consumentenbelangenorganisatie wil snel verandering en aanvullende regelgeving zien. In het bericht van ANP werd volkorenbrood als voorbeeld genoemd van een product waarbij er volkoren op de verpakking staat, maar het niet is. Voor de Nederlands markt klopt dit niet. Het bericht is zeer schadelijk voor het imago van brood en de bakkerijsector. Het bericht van ANP is overgenomen door alle grote landelijke media.

Artikel: http://www.welingelichtekringen.nl/anp/pak-misleidende-info-op-voeding-europees-aan (ook deze partij is contact mee opgenomen, dus kan elk moment gewijzigd worden)

Inmiddels hebben wij ANP gesproken en is hun bericht aangepast. Ook hebben wij de redacties van RTL, Telegraaf, NU.nl en NOS gesproken. De berichten van de eerste 3 zijn aangepast. Ook via andere kanalen zoals de consumentenbond, BNNVARA Kassa en de politiek wordt dit bericht opgepakt. Wij zijn nu met al deze partijen contact op aan het nemen om dit misverstand tegen te gaan. Ook blijven wij monitoren waar dit bericht nog meer geplaatst wordt.

 

 

 

Terug naar nieuws