Ondersteuning aanvullende module hygiënecode

Onze hygiëneadviseurs geven al vele jaren advies bij de implementatie van de Hygiënecode voor de Brood en Banketbakkerij. Dat vraagt bij ieder bedrijf zijn eigen invulling. Een leuke uitdaging om ondernemers op de hoogte te houden van de wetgeving en werknemers te coachen in de uitvoering.

Maar de wereld verandert en bedrijven groeien. Dat is ook de NVWA opgevallen en zij hebben het NBC gevraagd voor industriële bedrijven een aanvulling op de code te schrijven.

Dat is gebeurd en inmiddels zijn we druk bezig om de ondernemingen die dit aangaan te helpen deze aanvulling op de juiste manier te implementeren. Dit houdt in grote lijnen in dat we samen met de ondernemer kritisch kijken naar de betrouwbaarheid van hun leveranciers. Ook onderzoeken we of er aanvullend microbiologisch onderzoek gedaan moet worden op aanwezigheid van pathogene in de producten of omgeving (verordening 2005 – 2073).

Voor sommige bedrijven, met name de bij de Topbakkers aangesloten ondernemingen, is dit niet voldoende. Deze bedrijven moeten vanuit hun organisatie doorgroeien naar FSSC 22.000.

Een hele uitdaging om daar ook in te kunnen blijven assisteren. Daarom werken we in dit traject samen met N&S, een in onder andere FSSC 22.000 gespecialiseerd adviesbureau, dat voor ons de grote lijnen uitzet (wet en regelgeving). Hierbij ondersteunen wij als adviseurs de ondernemer om dit in hun bedrijf te implementeren.

Hiermee verbreden zowel wij als NBC als de bakker ons gezichtsveld en blijven we ons allemaal ontwikkelen.

Is de aanvullende module op u van toepassing en wilt u ondersteuning in de implementatie? Of bent u van plan uw FSSC 22.000 certificaat te gaan behalen en kunnen wij u hierin begeleiden? Neem dan contact op met onze klantenservice of uw NBC hygiëne-adviseur.

Terug naar nieuws