Nederland 2 Meesters Boulanger rijker

Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen was woensdagavond 28 oktober het toneel van de inauguratie van de nieuwste Nederlandse Meesters Boulanger. Na maanden van intensieve voorbereiding zijn Wilfred Haafs en Mark Plaating erin geslaagd een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied. 

Uit handen van de voorzitter van de Examencommissie Gerard Verkerke kregen de twee kersverse Meesters de officiële ‘Meestersbuis’  en kregen zij de gouden ‘Meesterspeldjes’ opgespeld. De drie examendagen - die op 26 t/m 28 oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum plaatsvonden - vormden de ‘finale’ van een intensief examentraject. In de voorgaande maanden werden de portfolio’s en schriftelijke uitwerkingen van de praktijkopdracht al beoordeeld door een Theorie Examencommissie. In totaal hebben 5 kandidaten deelgenomen aan het Theorie-examen. 

Haafs en Plaating scharen zich naast de 4 huidige Meesters Boulanger waaronder Robèrt van Beckhoven, bekend als jurylid van Heel Holland Bakt. Van Beckhoven maakte tevens deel uit van de Theorie Examencommissie. 

Wereldklasse bevestigen en uitdragen
De titel Meester Boulanger is de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht, zoals de M.O.F. in Frankrijk, en getuigt niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie. 

Het volgende Meesterexamen Boulanger staat gepland voor 2017. Dan zal de volgende lichting kandidaten zich bewijzen. 

Terug naar nieuws