NBC voegt activiteiten samen voor beter advies

Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft activiteiten op het gebied van productbeoordeling, procesadvies, functionele grondstoffen en de proefbakkerij samengevoegd en ondergebracht in een nieuwe afdeling. Gerard Hemmer  -  voorheen senior bakkerij specialist  - is de nieuwe manager van de afdeling Productbeoordeling & Procesadvies.

Met het ontstaan van de nieuwe afdeling speelt het NBC in op de behoefte van de bakker ondernemer om aan de hand van productbeoordelingen meer grip te krijgen op het proces en de te gebruiken grondstoffen. “Productbeoordeling houdt niet op bij een waardeoordeel”, aldus Gerard Hemmer. “We geven een objectief en onafhankelijk beeld van de kwaliteit van het product, maar het zegt ook veel over de werkwijze van de bakker en de gebruikte grondstoffen. Dan rest de vraag: hoe kan de bakker zich verbeteren?”

 

Het NBC biedt de bakker ondernemer hierbij de helpende hand door procesanalyse, procesoptimalisatie en receptuuroptimalisatie .  Dit wordt ondersteund door een kwaliteitsanalyse grondstoffen in de proefbakkerij. In deze speciale proefbakkerij worden onder zeer gestandaardiseerde omstandigheden bakproeven uitgevoerd. En omdat het NBC niet gekoppeld is aan grondstofleveranciers, blijft de bakker ondernemer de regie houden over zijn eigen proces en receptuur.

Daarnaast zal de afdeling Productbeoordeling & Procesadvies zich ook richten op productontwikkeling en facilitering van zowel mens als apparatuur.

Door het samenvoegen van de diverse activiteiten krijgt de klant één aanspreekpunt voor productbeoordeling en procesadvies. In de nieuwe situatie beschikt het NBC over 4 keurmeesters/procesadviseurs: Kees Holtzer, Derk Mudde, Henri Elders en de nieuw aangenomen Geert Roeffen.

Gerard Hemmer NBC

Terug naar nieuws