NBC staat klaar voor de bakker ondanks sluiting Examencentrum

Begin dit jaar werd duidelijk dat het Examencentrum zal sluiten. Maanden van overleg met de ROC’s heeft geen overeenstemming over cofinanciering opgeleverd. Ondanks de beëindiging van de examenactiviteiten blijft het NBC zich meer dan ooit inzetten voor de bakker

Als gevolg van beëindiging van de examenactiviteiten zullen drie arbeidsplaatsen komen te vervallen. De huidige faciliteiten van de examenbakkerijen zullen vooralsnog niet worden ontmanteld. De komende maanden zal verder onderzocht worden of er mogelijkheden in de markt zijn voor een andere invulling van de ruimtes. De NBC organisatie blijft gewoon in het gebouw actief.

NBC versterkt de marktpositie van de bakker
Ondanks het sluiten van het Examencentrum en de beëindiging van de meelheffing blijft het NBC zich onverminderd inzetten om de marktpositie van bakkers te versterken. De organisatie is erin geslaagd op eigen benen te staan en onderneemt daarbij voortdurend nieuwe activiteiten. Dit doet het op het gebied van Productkeuringen & Procesadvies, Voeding & Diëtetiek, Hygiëne, Wet- & Regelgeving en Marktonderzoek & Positionering.

Bakkers blijven profiteren van de expertise van het NBC Kennisloket dat ontwikkelingen in de markt op de voet volgt. Met praktische artikelen, werkwijzers, workshops en eerstelijns advies is het Kennisloket een verlengstuk van de bakker. Maar ook de ervaring van procesadviseurs,  proefbakkers en hygiëneadviseurs blijft ten goede komen aan bakkers die zich willen blijven versterken. 

Uiteraard blijft het NBC ook actief met de organisatie van evenementen zoals Bakker met Ster en symposia. Maar ook op het gebied van voorlichting en collectieve broodpromotie met bijvoorbeeld brood.net en Het Nationaal Schoolontbijt.

Terug naar nieuws