Meesterexamen Patissier 2014 verschoven naar najaar

Wageningen, 9 december 2013 - Het aanstaande Meesterexamen Patissier van 2014 is verplaatst van februari naar oktober. Het tweede Nederlandse Meesterexamen voor Patissiers zal op 20, 21 en 22 oktober 2013 worden afgenomen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

In navolging van het grote succes van het Meesterexamen Boulanger, waar maar liefst vier Meesters uit voortgekomen zijn, zal het Meesterexamen Patissier een vervolg krijgen in het najaar van 2014. Meerdere kandidaten zullen dan een gooi doen naar het Meesterschap Patissier.

De kandidaten doorlopen een intensief selectietraject ter voorbereiding op het Examen. Na een beoordeling van hun portfolio met werkervaring volgt een uitwerking op papier van de praktijkopdracht. Pas hierna begint het praktijkexamen dat wordt afgenomen gedurende de drie dagen in oktober.

Hoogste waardering in het vak
Tijdens het praktijkexamen laten de kandidaten middels vernieuwende technieken en producten zien wie ze zijn en wat hun vaardigheden zijn. Niemand hoeft daarbij op iemand anders te lijken. Het is nooit een kwestie van vergelijken. Met het doorvoeren van visie en innovaties laten zij zien waarom zij de hoogste waardering voor het ambacht Patissier verdienen.

Kandidaten die zich willen aanmelden voor het Examen kunnen dat tot eind februari doen via de website www.meestertitel.eu.
Examenkandidaten dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen om deel te nemen:
- 10 jaar aantoonbare werkervaring;
- Werkzaam in de ‘praktijk' in of vanuit Nederland;
- Aantoonbare doorlopende persoonlijke ontwikkeling door werkervaring en mogelijk opleidingen en/of vakwedstrijden;
- Een geldige legitimatie (Paspoort, rijbewijs of Europees identificatiebewijs);
- Beheersing van de Nederlandse taal.

Terug naar nieuws