Informatiecentrum Grondstofallergie blijft bestaan


Bakkerijbranche onderstreept belang van het voorkomen van grondstofallergie

Grondstofallergie is een sluipend proces dat kan ontstaan door werken met meel en enzymen. Het kan worden opgebouwd tijdens het werken met meelstof. Uiteindelijk kan deze allergie leiden tot astma. Hoe minder u wordt blootgesteld aan meel, hoe kleiner de kans op grondstofallergie. Het is dus belangrijk om stof in de omgeving zo veel mogelijk te voorkomen. Op de website www.blijmetstofvrij.nl staan diverse tips om ‘stofarm’  te werken.

Maar, ondanks beschermende maatregelen, worden sommige mensen toch allergisch. Om onherstelbare gezondheidsklachten te voorkomen is het belangrijk om een beginnende allergie zo snel mogelijk op de sporen.  Dit gebeurt door middel van vragenlijsten. Daarmee kan heel snel onderzocht worden of er risico op grondstofallergie bestaat. Zo nodig volgt medisch onderzoek op de bakkerspoli. Het Informatiecentrum Grondstofallergie coördineert deze onderzoeken. Tevens zijn er voorzieningen voor het zoeken naar ander passend werk.

Voor vragen over grondstofallergie, het allergieonderzoek en de voorzieningen kunt u contact opnemen met Ineke van Amerongen, tel 0317 47 12 25.

Terug naar nieuws