Hygiëne 0-meting uitstekende start voor verbetering

Regelmatig krijgen wij vragen van bakkers die ‘iets’ met hygiëne willen gaan doen. Bijvoorbeeld omdat er onlangs is gestart met een bedrijf of omdat een afnemer vraagt naar een hygiënecode certificaat. Ook horen we vaak dat de NVWA op bezoek is geweest en heeft aangegeven dat er meer met de hygiënecode gedaan moet worden.

Op het moment dat zo’n verzoek bij ons binnenkomt stellen we vaak voor om een 0-meting uit te voeren. Tijdens de 0-meting wordt gekeken wat de status is van het bedrijf t.o.v. de eisen uit de hygiënecode en welke onderwerpen nog opgepakt moeten worden om bijvoorbeeld in de toekomst te kunnen certificeren of hoe de bakker zijn algemene hygiëne naar een hoger niveau kan brengen.

Bij de 0-meting kunnen diverse onderwerpen aan bod komen zoals bouwkundige zaken, machines en materialengebruik, procesbeheersing, hygiënecodesysteem en -registraties, etikettering, allergenenmanagement, etc.  Na dit bezoek ontvangt de bakker direct een rapport van de adviseur waarin de sterke en verbeterpunten, eventueel ondersteund met foto’s, staan vermeld.

Op basis van dit rapport krijgt hij een persoonlijk afsluitend advies. Daarna kunnen we dan nog een begeleidingstraject aanbieden. Tijdens een begeleidingstraject worden de vastgestelde aandachtpunten verder behandeld. De kosten van een 0-meting zijn afhankelijk van de grote en van het hygiëneniveau van het bedrijf. Hoe minder er al geregeld is, des te meer verbeterpunten er zullen zijn. De kosten voor een 0-meting liggen meestal tussen de € 306,- en € 429,- euro.

Wilt u ook een 0-meting laten uitvoeren? Neem dan contact op met uw hygiëne-adviseur of met de klantenservice van het NBC via 0317 47 12 12

 

Lees meer over hygiëne-advies van het NBC

 

 

 

 

 

Terug naar nieuws