Het Nationaal Schoolontbijt 2013

De 11e editie van Het Nationaal Schoolontbijt staat voor de deur. Tijdens de week van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n 2.000 basisscholen in het hele land ruim 400.000 kinderen samen ontbijten. En in meer dan 200 gemeenten eten schoolklassen een ontbijtje met hun burgemeester op het stadhuis. Met lesmateriaal leren de kinderen meer over het belang van een goed ontbijt en onder meer via een landelijke ontbijtkrant bereiken we ook kinderen en ouders buiten de scholen. Honderden bakkers en supermarkten, de inkooporganisaties en de productpartners maken het Schoolontbijt mogelijk! 

Opening met Marco Borsato
De week start op maandag 4 november met een Ontbijtconcert in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar wonen 170 basisschoolkinderen een Ontbijtconcert bij, dat via een live stream op alle scholen en daarbuiten te volgen is. Op het podium staan Marco Borsato en The Voice Kids-winnares Laura van Kaam, ambassadeurs van War Child: één van de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt. Zij delen het podium met onder meer Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum, en een daverende slagwerkgroep. Tijdens het concert genieten de kinderen van een ontbijtje én maken ze zelf muziek.

Binnenhofontbijt
Op woensdag 6 november vindt het traditionele Binnenhofontbijt plaats met Eerste en Tweede Kamerleden. Speciale gast is staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Tijdens het gezamenlijke ontbijt stellen kinderen samen met Frits Wester hun brandende vragen aan de politici en overhandigen ze de cheque met de donatie aan War Child, één van de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt.

Voor meer informatie: www.schoolontbijt.nl

Terug naar nieuws