De boer op met lokale granen!

- NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ - 

Op 26 en 27 juni organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum een nieuwe Experience: ‘Bezoek aan de Boer: het verhaal van lokale granen’. Als deelnemer krijgt u een uitgebreide rondleiding met uitleg over het telen van lokale granen. De Experience wordt op 2 plaatsen in het land georganiseerd bij boeren die zich hebben gespecialiseerd in het verbouwen van lokale granen.

Uit een rondgang langs bakkers blijkt dat er behoefte is aan meer informatie en verhalen over de teelt van lokale granen in Nederland. Het gebruik van lokale granen lijkt steeds populairder te worden en ontpopt zich tot dé manier om nog meer onderscheidend vermogen toe te voegen.

Programma
Bestaat de Nederlandse broodtarwe nog? Met welke rassen kunnen we brood bakken?  Wat is de kwaliteit van het lokale graan? Hoe belangrijk is het vakmanschap van de boer?  Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens de Experience ‘Bezoek aan de Boer: het verhaal van lokale granen’. U gaat naar huis met informatie, inspiratie en mooie verhalen die u in uw winkel(s) kunnen gebruiken. Als klap op de vuurpijl krijgen alle deelnemers een artikel met beelden mee die zij kunnen gebruiken op hun sociale media kanalen, website en in de winkel(s).

13.00 uur
Kennismaking tijdens Boerenlunch met soep van de boerin 
De boer vertelt en neemt u mee in het verhaal van zaadje tot graankorrel

14.00 uur
Oogsten & Opslag
Samen met de boer gaat u de schuur in om het pellen, reinigen en de opslag van granen te zien.

14.30 uur
Met de laarzen de klei in
Bezoek aan de akker onder begeleiding van de boer, het vakmanschap van de boer.

15.30 uur
Einde van de Experience

Waar en wanneer
In Gelderland zal de Experience plaatsvinden bij boerderij Jan Steverink in Silvolde en in noord Nederland bij boerderij Pieter Bijlsma in Nieuw Vennep.

  • Maandag 26 juni: Boerderij Pieter Bijlsma in Nieuw Vennep
  • Dinsdag 27 juni: Boerderij Jan Steverink in Silvolde

 

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. De kosten bedragen € 75,- per persoon.

NBC Experience
Het NBC deelt op alle mogelijke manieren haar kennis met bakkers. Bijvoorbeeld door het organiseren van thema evenementen waarbij leren en inspireren centraal staan. De ‘Bezoek aan de Boer’ Experience volgt op de succesvolle Oliebollen Experience en de Volkoren Experience. 

Wilt u bakken met het graan van deze boeren? Als vervolg gaan we in oktober/november  met deze geoogste lokale granen heerlijk brood bakken in de Lokale Granen Workshop.

Terug naar nieuws