Brood.net doorbreekt grens van 1 miljoen bezoekers per jaar

www.brood.net, dé website van de bakkerijbranche voor de consument over brood, is dit jaar al ruim 1 miljoen keer bezocht. De website die ooit in het leven geroepen is door het toenmalige Voorlichtingsbureau Brood, is de afgelopen jaren doorontwikkeld tot hét online referentiepunt over brood richting consument, diëtist en pers.

Na de afschaffing van de meelheffing en het verdwijnen van het Voorlichtingsbureau Brood heeft het Nederlands Bakkerij Centrum Brood.net nieuw leven in geblazen. In opdracht van de bakkerijbranche is van brood.net een succesvol online platform gemaakt. Door de inzet van sociale media, populaire bloggers en andere interessante online platformen zoals Google, Smulweb en Culy, is het aantal bezoekers de afgelopen jaren verviervoudigd.   

Ook is brood.net de afgelopen jaren ingezet als afzender richting de media. Bijvoorbeeld bij uitzendingen van de Keuringdienst van Waarde of om belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten over de gezondheid van brood over de bühne te brengen. 

Brood.net geeft tegengas
Dat een initiatief als brood.net hard nodig is, beaamt David de Bruijn, communicatiemanager bij NBC en projectleider van brood.net. “Er zijn veel spookverhalen over brood. Je zou er dik van worden, gluten zijn slecht voor je en er zit mensenhaar in brood… Mede door dit soort misverstanden heeft brood de afgelopen jaren enorme imagoschade opgelopen. Met brood.net kunnen we tegengas geven en daarnaast ook de positieve waarden van brood laten zien. Brood past namelijk uitstekend in een gezond voedingspatroon, heeft een geweldige smaak en is veelzijdig. Brood is onderdeel van onze Nederlandse eetcultuur en we moeten er alles aan doen om dat in stand te houden!”

Bakker gebruikt brood.net
Op de website staat veel informatie die kant en klaar geschreven is voor de consument. Bakkers mogen vanzelfsprekend alle informatie en content gratis gebruiken in hun eigen communicatie. Zo staan er bijvoorbeeld ruim 400 recepten op die laten zien wat je allemaal met brood kunt doen.

Terug naar nieuws