Blik Op Duurzaamheid

Dinsdag 10 oktober 2023 organiseert NBC weer een "Blik Op..." inspiratiebijeenkomst, met als thema duurzaamheid. Een begrip dat soms vaag en abstract kan zijn, maar steeds urgenter wordt. We gaan het hebben over wat ons te doen staat, om ervoor te zorgen dat de bakkerijsector in de toekomst nog bestaat.

Brood past goed in een duurzame wereld, maar is dat wel voldoende bekend? Om het positieve en duurzame imago van brood te versterken en behouden voor toekomstige generaties bakkers en consumenten, moeten we wel in beweging blijven. Hoe kunnen we dit effectief en collectief doen? Welke kansen liggen er, en welke rol kunt u hier als bakker in spelen? Sprekers van binnen en buiten de branche delen hun visie en concrete voorbeelden, en dialogen motiveren u om de volgende stappen om te verduurzamen niet uit te stellen.

12:00-13:00 uur: We beginnen de middag met een gezamenlijke (optionele) lunch.
13:00-16:00 uur: Daarna starten we het gesprek over duurzaamheid met inspirerende sprekers, experts en u. Er gebeurt al veel op duurzaamheidsgebied binnen de gehele bakkerijketen. Hierin nemen we u graag mee. 

Programma

Stefan Wijers is de dagvoorzitter. Hij zal de verschillende programma-onderdelen en sprekers omlijsten en een actieve, inspirerende sfeer neerzetten. 

Sprekers:

  • Corné van Dooren, Senior Advisor Sustainable Diets & Ecological Nutritionist bij het Wereld Natuur Fonds;
  • Eva Jansen, teamlid NBC Duurzaamheidsproject en duurzame-innovatie-strateeg van Incubaker;

Tafelgesprekken met o.a.:

  • Timothy Robeers van B2Sense, onderzoeksbureau dat onderzoek heeft gedaan naar brood & duurzaamheid;
  • Sebastiaan Aalst van FoodCabinet: het creatieve bureau gespecialiseerd in duurzaam, eerlijk en gezond voedsel;
  • Cor Both van Bakkerij Both;
  • Wouter Hilvers van Bakker Hilvers: één van de drie broers die de duurzaamste bakkerij van Nederland willen worden.

Nominatie innovatieprijs

Extra speciaal: op deze dag wordt ook ons nieuwe platform gelanceerd met video's van 9 innovatieve & duurzame ondernemers binnen de bakkerijketen in Nederland. Dit zijn de koplopers waar we ons allemaal aan op kunnen trekken. U kunt vanaf deze dag stemmen en één van hen wint een innovatieprijs.

Locatie

is het unieke en inspirerende Bomencentrum in Baarn (het Groene Paviljoen).

Aanmelden

De zaal zit vol. Helaas is aanmelden niet meer mogelijk.  

 

 

Terug naar nieuws