Beste bakkers van Nederland bekendgemaakt

Op 25 mei 2013 zijn bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen de winnaars bekendgemaakt van de landelijke wedstrijd ‘Bakker met Ster 2013’. Tijdens deze vijfde editie verdienden 37 ambachtelijke bakkers 1, 2 of 3 sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Bij de feestelijke uitreiking, in het hele land gevolgd via een live stream, maakte TV-presentatrice Quinty Trustfull de winnende bakkers bekend. 19 winkels wonnen 1 ster, 12 kregen 2 sterren en 6 vielen in de hoogste categorie met 3 sterren. Vooral Noord-Holland en Noord-Brabant vielen in de prijzen. In beide provincies ontvingen 11 bakkers 1 of meer sterren.

Niet zomaar een titel
Bakker met Ster word je niet zomaar. Deelnemende bakkers, banketbakkers en patissiers nemen deel aan 2 ronden: de nominatieronde en de finaleronde. Een vakjury, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars, productbeoordelaars, een retailjury, een ondernemingsjury en klanten beoordelen de bakkers uitgebreid in die 2 ronden. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de Nederlandse bakkerijbranche.

Jonge ondernemers
Door die gedegen beoordeling weet elke deelnemer waar zijn kracht ligt en waar zijn kansen. Zo lukt het veel ondernemers om zichzelf jaar op jaar te verbeteren. Frank Janssen, manager marketing en voorlichting van het Nederlands Bakkerij Centrum: “Het is geweldig om te zien hoe bijvoorbeeld 2 jonge ondernemers in 2 jaar tijd het allerhoogste niveau weten te bereiken. Bakker met Ster maakt bakkers steeds beter en daar mogen we trots op zijn!”
Sterbakkers op TV

Een aantal winnende bakkers is volgende week te gast in het programma Koffietijd op RTL4. Van maandag tot en met vrijdag vertellen de sterbakkers daar over hun passie, hun producten en hun vakmanschap. Janssen: “Zo zorgen we ervoor dat Bakker met Ster nog meer gaat leven onder consumenten. Want dat verdienen deze bakkers!”

 

Download de lijst met sterwinnaars

Terug naar nieuws