'Bekroond met Goud' nieuwe kwaliteitstandaard bakkerijproducten voor consument

WAGENINGEN – Onder de naam ‘Bekroond met Goud’ lanceert het Nederlands Bakkerij Centrum een nieuwe dienst voor ambachtelijke bakkers. Deze dienst helpt bakkers om hun kwaliteitsproducten nog beter te promoten bij de klant. Een bekendmaking op een speciale consumentenwebsite en winkelpromotiemateriaal zetten bekroonde producten op een voetstuk. Bekroond met Goud is de nieuwe kwaliteitsstandaard voor bakkerijproducten in Nederland voor de consument.


Vanaf nu kunnen bakkers hun producten laten keuren om de titel ‘Bekroond met Goud’ te verdienen. Deze bekroning die per product verdiend kan worden, laat de klant zien dat het product aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Op www.bekroondmetgoud.nl vindt de consument alle bekroonde bakkers terug. Ook ontvangen bakkers het gedrukte Gouden certificaat voor in de winkel.

Ingezonden producten worden op diverse onderdelen gekeurd door de keurmeesters van het NBC. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op alle onderdelen niet lager scoort dan een 4 en op tenminste 3 onderdelen de maximale score haalt, verdient het de titel Bekroond met Goud.

Nieuwe kijk op NBC Productbeoordeling

Door de consumentgerichte benadering is ‘Bekroond met Goud’ een waardevolle aanvulling op de vertrouwde NBC Productkeuringen. “In een tijd waarin de branche meer inzet op storytelling en communicatie past deze consumentenbenadering van onze productkeuring uitstekend”, aldus Petra Kuiper, manager Product & Procesadvies.

De vertrouwde productkeuringen van het NBC blijven gewoon bestaan. Bekroond met Goud is tov van de traditionele productkeuringen eenvoudiger en consumentgerichter opgezet. 

Waaruit bestaat de dienst 'Bekroond met Goud'?

De dienst bestaat uit: het bemonsteren/de voorrijkosten, de beoordeling van het product, het beoordelingsrapport, het Gouden certificaat en de vermelding op de website: www.bekroondmetgoud.nl. Tegen een kleine vergoeding kunnen extra promotie

materialen aangeschaft worden. Bijvoorbeeld posters, stickers, online banners en een digitaal persbericht voor de lokale pers.

 

Geïnteresseerde bakkers kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via www.bekroondmetgoud.nl of www.foodbase.nl/onlinebestellen/bekroondmetgoud 

Terug naar nieuws