Bedrijven gezocht voor gratis stofmetingen

“Nieuwsgierig naar de stofblootstelling in uw bakkerij?"

De bakkerijsector werkt al jaren aan het verminderen van de blootstelling aan meelstof bij werkenden in de bakkerij. Het doel hiervan is het voorkomen van allergie en astma. Zo is 10 jaar geleden het Handboek Stofbeheersing ontwikkeld en kunnen mensen meedoen met een allergieonderzoek.

Het Informatiecentrum Grondstofallergie gaat het Handboek nu updaten en aanvullen met nieuwe maatregelen. Verder worden gegevens over het effect van deze maatregelen toegevoegd aan het Handboek. Daarvoor moeten veel stofmetingen worden gedaan.

Het Informatiecentrum Grondstofallergie is daarom op zoek naar bakkerijen die binnenkort maatregelen gaan nemen om stof te beheersen. Dit kan zijn door een investering te doen in afzuiging maar het kan ook om eenvoudigere maatregelen gaan zoals het aanpassen van de werkwijze.

Wat is het voordeel voor u als bakkerondernemer of als verantwoordelijke voor arbeidsomstandigheden? U krijgt een gratis onderzoek naar het effect van uw investering en u krijgt een indruk van de stofblootstelling in uw bedrijf. 

Meer weten of geïnteresseerd in stofmetingen in uw bedrijf? Bel met het Informatiecentrum Grondstofallergie 0317-471226 of mail: info@blijmetstofvrij.nl”

Terug naar nieuws