Bakkers positief over eerste editie BakSpiratie

Op 24 september beleefde de ambachtelijke bakkerij in het Veluwse Radio Kootwijk de eerste editie van het belevingsevenement BakSpiratie. Ruim 300 bakkers lieten zich op deze locatie, waar ‘zenden en ontvangen’ historisch centraal staan, verrassen door inspirerende sprekers, creatieve workshops en smaakvolle proeverijen.

BakSpiratie stond in het teken van ‘Het verhaal van….’. Eigenheid, betrokkenheid en het volgen van je hart zijn belangrijke sleutels naar succes. Dagvoorzitter en acteur Peter Faber, de mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier, food trendwatcher en worstmaker Samuel Levie, Michel Jansen van de KleinsteSoepfabriek en wijngoeroe Ilja Gort spreken uit ervaring. Zij maakten de aanwezige bakkers deelgenoot van hun eigen unieke verhalen. Daarnaast werd aangekondigd dat de branche een voordracht voorbereidt om de ambachtelijke bakkerij een plaats te laten verwerven in de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Doel hiervan is de traditie, liefde, kennis en vaardigheden van het bakkersvak ook voor toekomstige generaties te behouden.

De vijf thema’s van BakSpiratie - Goed Gedrag, Gastheerschap, Genieten, Goed Vakmanschap en Groei & Bloei – werden ‘tastbaar’ zowel tijdens de lunch als tijdens de presentaties op het buitenterrein van Radio Kootwijk. Alle 22 participanten van BakSpiratie waren actief betrokken bij de invulling van het programma en werkten mee aan de uitwerking en presentatie van ideeën, innovatieve producten en verhalen.

De reacties van de aanwezige bakkers waren vrijwel unaniem positief. Na afloop konden zij met het inleveren van hun naambadge aangeven of zij het evenement geslaagd vonden. Maar liefst 97 % van de bezoekers ging met een goed gevoel huiswaarts. Ook uit de stroom aan positieve berichten via social media bleek BakSpiratie in de smaak te zijn gevallen. ‘Morgen beginnen met de opgedane ideeën’, was de insteek. Alle aanwezigen die hun drie belangrijkste voornemens tijdens BakSpiratie op een uitgereikte antwoordkaart hebben ingevuld, worden hieraan over een maand of drie nog eens herinnerd.

Kijk voor een foto- en videoverslag op www.bakspiratie.nl.

Terug naar nieuws