Bakker met Ster brengt bakkers verder

De 5e editie van Bakker met Ster was uiterst succesvol. De deelnemers zijn tevreden en de uitreiking bij NBC was de feestelijkste en best gewaardeerde tot nu toe. Zo blijkt onder andere uit de online enquête waar aan veel deelnemers (zowel niet als wel sterwinnaars) van Bakker met Ster hebben meegewerkt. Zowel voor de wedstrijd als de uitreiking geeft de helft van de respondenten Bakker met Ster een 10. Een ongekende score.

Ook de samenwerking met het RTL programma Koffietijd is als zeer positief ervaren. Het programma heeft tijdens de ‘bakkersweek’ bijna 1 miljoen unieke kijkers getrokken, wat op zich al een enorme prestatie is.

Bakker met Ster helpt ondernemer
Maar het mooiste succes is dat deelnemers zelf aangeven dat  Bakker met Ster ze heeft geholpen om de organisatie te verbeteren en mede zorgt voor meer omzet. Het brengt bakkers echt verder,
en dat is tenslotte waar het om gaat. De ambachtelijke bakkerijbranche op een hoger niveau krijgen door kritisch te kijken naar alle facetten van ondernemerschap en de branche in een positief daglicht plaatsen.

Mede door bovengenoemde successen kijken andere ambachtelijke versbranches met een schuin oog naar wat de bakkerijbranche doet. Dit heeft geresulteerd dat enkele maanden geleden Slager met Ster is opgestart, als opvolging van de Slagerij van het Jaar verkiezing. Een samenwerking tussen NBC en Reed Business (Vleesmagazine). En de volgende ambachtelijke versbranche (die nog niet met naam genoemd wil worden) heeft ondertussen aangegeven in 2014 ook aansluiting te zoeken. Misschien wel het begin van een uniform sterrensysteem voor de ambachtelijke versbranche.

De keerzijde van het succes
Het succes heeft echter ook een keerzijde. De afgelopen jaren is het aantal deelnemers van Bakker met Ster jaarlijks gedaald. De organisatie en het bestuur van Bakker met Ster hebben recent met (oud) deelnemers gekeken naar de redenen hiervan en hoe we het aantal deelnemers kunnen verhogen. Dit is nodig omdat volgend jaar minder financiële middelen beschikbaar zijn om de wedstrijd te kunnen uitvoeren. Meer deelnemers zorgen voor  ‘brede schouders’, waardoor de kosten verdeeld kunnen worden over meer organisaties. Daarnaast wordt gekeken welke onderdelen er straks bij de verschillende branches geïntegreerd kunnen worden.  Ook dit zal zorgen voor kostenbesparing, maar ook voor verdere optimalisatie.

De organisatie van Bakker met Ster zal de zomermaanden gebruiken om alle mogelijkheden onder de loep te nemen en om te komen tot een goed plan. “We hebben iets moois in handen en dat moeten we verder uitbouwen”, aldus de organisatie.

Uitrieking Bakker met Ster 2013

Terug naar nieuws