Bakker met Ster 2013 voorbeeld voor andere versbranches!

Het dak ging er zaterdagavond 25 mei  af bij het NBC in Wageningen tijdens de uitreiking van Bakker met Ster editie 2013. En nu, begin juni, is de euforie nog steeds niet verdwenen. De lustrum editie van Bakker met Ster waar nog lang over gesproken zal worden. En niet alleen binnen de branche zelf. Het concept ‘Bakker met Ster’ is namelijk recent ook onder de naam ‘Slager met Ster’ opgestart binnen de slagerijbranche. Slager met Ster is een samenwerking tussen NBC en Reed Business (het vakblad Vleesmagazine).  We benadrukken dat Slager met Ster een NBC activiteit is waarbij geen collectieve gelden worden gebruikt of ingezet.

Het sterrenconcept is echter meer dan brood, gebak en … nu ook vlees. Ook andere versbranches zijn geïnteresseerd.  Met sommige branches worden er al gesprekken gevoerd.  En de overige branches kijken met een scheef oog mee.

NBC is blij met de uitbreiding van het vijf jaar geleden ontwikkelde concept Bakker met Ster. “Een algemene sterclassificering binnen ambachtelijk vers is iets waar we enkele jaren geleden alleen nog over konden dromen”, aldus Frank Janssen van het Nederlands Bakkerij Centrum. “Nu lijkt het langzaam bewaarheid te worden.  Door de uitbreiding naar andere versgroepen wordt de bekendheid van het sterrenconcept alleen maar groter. Een mooi voorbeeld hoe ambachtelijk Nederland kan samenwerken”.

Terug naar nieuws