Bakery Nexus Time Out: het evenement voor vernieuwers,veranderaars, dwarse denkers en frisse kijkers!

Op dinsdag 30 juni 2015 vindt de eerste editie plaat van Bakery Nexus Time Out. In het creatief laboratorium van Lijm & Cultuur in Delft organiseert Bakery Nexus een uniek evenement voor de bakkerijbranche met in de hoofdrol activist, hoogleraar en schrijver Jan Rotmans.

Grondstoffen en energie worden schaars, het klimaat verandert en de wereldwijde voedselzekerheid is in gevaar. Het vertrouwen in de “oude” economie, de politiek én in onze voedselproducenten heeft een dieptepunt bereikt. Mensen komen in beweging, los van overheden. Buren starten hun eigen energiecollectief, jonge start ups vinden hun weg via crowdfunding. We maken nu de omslag naar een nieuwe samenleving waar de mens weer centraal komt te staan in een duurzame leefwereld die digitaal, decentraal is georganiseerd.

De bezoekers van Bakery Nexus Time Out worden uitgedaagd om met elkaar in discussie te gaan over duurzame en maatschappelijke verandering of ‘kanteling’ zoals Rotmans dat noemt. Heeft de bakkerijbranche nog wel toekomst als zij niet massaal ‘kantelt’ wanneer zij zichzelf niet aanpast en de veranderingen die op dit moment plaats vinden?

Programma
De middag start om 15:00 uur met een hapje en een drankje. Van 15.30 tot 16.30 uur komen bakkerijondernemers aan het woord over hun ‘kanteling’. aansluitend geeft Jan Rotmans zijn visie op dit onderwerp en zal hij de aanwezigen uitdagen na te denken over hun eigen rol in de verandering van onze maatschappij. Met gedegen argumenten en praktijkvoorbeelden zal hij je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast zal er ruim tijd zijn voor vragen en opmerkingen. Vanaf 18.00 uur is het tijd voor een netwerkbarbecue op de binnenplaats van Lijm & Cultuur. De avond eindigt rond 20.00 uur.

Jan Rotmans
Sinds de oprichting hanteert Bakery Nexus de bekende uitspraak van Jan Rotmans: ‘We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk’. Bakery Nexus is daarom ook trots dat deze spreker aanwezig is op het eerste Time Out Event. Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en Internationaal een autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij is oprichter van o.a. Urgenda en ‘Nederland Kantelt’. Hij streeft ernaar om Nederland sneller duurzaam te maken en wil laten zien hoe groot en breed deze vernieuwingsbeweging is.

Inschrijven
De inschrijfperiode is geopend! De entree voor dit unieke event is € 90,- per persoon. Bij afname van vijf kaarten krijg je korting en kost het slechts € 400,-. Naast een inspirerend programma onder leiding van Jan Rotmans zijn ook de hapjes, drankjes en barbecue inbegrepen. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@bakerynexus.nl. Op www.bakerynexus.nl of hun Facebookpagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Terug naar nieuws