14e editie Nationaal Schoolontbijt van 7 t/m 11 november

Het Nationaal Schoolontbijt blijft groeien. Voor de 14e editie van 7 t/m 11 november hebben zich 2.720 scholen ingeschreven: meer dan ooit. In totaal zitten er straks zo’n 520.000 basisscholieren aan de ontbijttafel. Daarop staat dit jaar een nog uitgebreider gezond ontbijt. 

Meer scholen en gemeenten
Naast ruim een half miljoen ontbijtjes op basisscholen staan er dit jaar weer ontbijttafels klaar op stad- en gemeentehuizen. Naar verwachting trakteren schoolklassen in ruim 250 gemeenten hun burgemeester op een gezond ontbijt. Natuurlijk kent deze 14e editie ook weer een spraakmakende opening op maandag, een Binnenhofontbijt op woensdag en een sluiting op vrijdag met het laatste Burgemeestersontbijt.  

Meer gezonds op tafel
Op alle ontbijttafels staat een gezond ontbijt dat uiteraard voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum. Het pakket is dit jaar nog verder uitgebreid met gezond en lekker brood, allerhande beleg en wat te drinken erbij. De precieze inhoud van het ontbijt maken we in september bekend. 

Meer maatschappelijke steun
Het Voedingscentrum steunt Het Nationaal Schoolontbijt met een convenant, waaronder ook de handtekeningen staan van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darmstichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is Het Nationaal Schoolontbijt sinds vorig jaar ambassadeur van Gezonde School.

Meer bijzonder nieuws
Bij de officiële opening van de ontbijtweek op 7 november maakt de organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt de resultaten bekend van een grootschalig ontbijtonderzoek, dat Wageningen Universiteit op dit moment uitvoert in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De opening zal ook in het teken staan van een bijzonder goed doel, waarbij kinderen en bewegen centraal staan.

Meer bakkers en supermarkten

Het Nationaal Schoolontbijt kan alleen maar groeien dankzij de inzet van bakkers en supermarkten in het hele land. Vorig jaar waren er meer dan 1.500 vestigingen van bakkers en supermarkten die scholen in hun buurt voorzagen van hun ontbijtjes. Ambachtelijke bakkers die zich nog willen aanmelden, kunnen dat doen via de website van Het Nationaal Schoolontbijt

Terug naar nieuws