NATIONAAL SCHOOLONTBIJT: KINDEREN AAN DE BOTERHAM IN HET CONCERTGEBOUW

Gisterochtend was het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam het decor voor de opening van het Nationaal Schoolontbijt. In de Grote Zaal ontbeet een Amsterdamse basisschoolklas midden op het podium. De kinderen werden met een lied verwelkomd door Willeke Alberti, vriend van Het Vergeten kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Koninklijk Concertgebouworkest, geleid door dirigent Paavo Järvi, speelde tijdens het ontbijt afwisselend snelle en langzame stukken om de kinderen het verschil tussen gehaast en rustig ontbijten te laten ervaren. De 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt draagt dan ook het thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’.

Binnenhofontbijt

Ook werd er vanochtend door een Haagse basisschoolklas met 27 Kamerleden en staatssecretaris Paul Blokhuis ontbeten in een replica van de parlementszaal. Die plenaire zaal is nagebouwd in ProDemos, het educatiecentrum recht tegenover het Binnenhof. Samen speelden ze een quiz rond de resultaten van recent onderzoek naar ontbijtgedrag van gezinnen met kinderen op de basisschool.

Ontbijt met volkorenbrood

Aan het landelijke ontbijtevenement doen meer dan een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen mee. En in 250 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Het gezonde ontbijtpakket is volledig samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, met een prominente rol voor volkorenbrood!
In het ontbijtpakket zitten heerlijke volkorenbroden, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen. Samen met het zoete én hartige beleg, de melk, yoghurt, thee, groente en fruit een gevarieerd ontbijtpakket!
Ook de rest van de week zal er nog volop ontbeten worden op veel scholen in Nederland, met als afsluiter een ontbijt met burgemeester Ron König in het stadhuis van Deventer. Daarbij overhandigt hij de cheque aan Het Vergeten Kind namens alle burgemeesters die met een donatie aan dit goede doel symbolisch voor hun ontbijtje betalen.

Zo wordt gedurende een hele week brood weer goed op de kaart gezet.

Terug naar nieuws