Brood met minder koolhydraten - Vragen van klanten

Consumenten zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding. Eén van de bekendste diëten is een dieet met minder of weinig koolhydraten, ook wel bekend als een ''koolhydraatarm dieet''. In dit dieet zijn koolhydraatrijke producten zoals; brood, aardappelen, rijst en pasta verboden of zeer beperkt toegestaan. Vandaar dat er ook interesse kan zijn voor informatie over ''brood met minder koolhydraten''. U kunt uw klanten goed bedienen wanneer u ook voorbereid bent op vragen zoals deze:

  • Hoeveel koolhydraten zitten er in?
  • Welke andere ingrediënten worden gebruikt?
  • Wordt er bakkerszout (gejodeerd zout) gebruikt?
  • Hoe staat het met de vezels?
  • Is koolhydraatarm brood beter dan bijvoorbeeld een gewoon volkorenbrood?

Goed voorbereid op vragen van klanten!

Wij helpen u graag op weg:

  • U weet de receptuur van uw product en kunt dus eenvoudig op een aantal vragen antwoord geven. Verzamel de ingrediëntenlijst en informeer uw personeel over de ingrediënten van het product. Het gebruik van bakkerszout bevelen wij ook voor deze broden aan.
  • De hoeveelheid koolhydraten en vezels adviseren wij te berekenen op basis van de receptuur of, beter nog, te laten analyseren in een laboratorium. Zie ook het artikel Bepalen van de voedingswaarde van een product
  • Klanten die een koolhydraatarm dieet willen volgen, kunt u brood met een verlaagd koolhydraatgehalte adviseren. Al blijft volkorenbrood een prima keuze, ook bij afvallen.

Twijfelt u of u brood met minder koolhydraten wilt aanbieden? Of bent u benieuwd naar de wettelijke eisen? Lees dan ook dit artikel: brood met minder koolhydraten.

Advies nodig? Onze kennisspecialisten kunnen u helpen! Voor vragen over:

  • Warenwet: Pauline Houtsma
  • Voeding- en gezondheid: Linda van Zonsbeek
  • Wat u richting klanten mag communiceren -> kennis@nbc.nl