Brood met minder koolhydraten - Vragen van klanten

Consumenten gebruiken steeds meer diëten om af te vallen of op gewicht te blijven. Eén van de populairste en bekendste diëten is een dieet met minder of weinig koolhydraten, ook wel bekend als een ''koolhydraatarm dieet''. In dit dieet zijn koolhydraatrijke producten zoals; brood, aardappelen, rijst en pasta verboden of zeer beperkt toegestaan. Vandaar dat er ook een groeiende interesse is voor informatie over ''brood met minder koolhydraten''. Met deze groeiende interesse komen ook veel vragen van de consument over onder andere de samenstelling van dit brood en de gezondheidseffecten.

 

De vragen die wij zoal ontvingen over brood met minder koolhydraten:

  • Hoeveel koolhydraten zitten er in?
  • Welke andere ingrediënten worden gebruikt?
  • Wordt er bakkerszout (gejodeerd zout) gebruikt?
  • Hoe staat het met de vezels?
  • Is koolhydraatarm brood beter dan bijvoorbeeld een gewoon volkorenbrood?

Inspelen op deze trend van koolhydraatarm is één. Maar u kunt uw klanten nog beter bedienen wanneer u ook voorbereid bent op vragen zoals deze!

Wij helpen u graag op weg:

  • U weet de receptuur van uw product en kunt dus eenvoudig op een aantal vragen antwoord geven. Verzamel de ingrediëntenlijst en informeer uw personeel over de ingrediënten van het product. Het gebruik van bakkerszout bevelen wij ook voor deze broden aan.
  • De hoeveelheid koolhydraten en vezels adviseren wij te berekenen op basis van de receptuur of, beter nog, te laten analyseren in een laboratorium. Zie ook het artikel; Bepalen van de voedingswaarde van mijn product.
  • Klanten die een koolhydraatarm dieet willen volgen, kunt u brood met een verlaagd koolhydraatgehalte adviseren. Al blijft volkorenbrood een prima keuze, ook bij afvallen. Lees hier meer over de gezondheidseffecten van brood met minder koolhydraten en welke wettelijke eisen er voor dit brood gelden.

Advies nodig? Onze kennisspecialisten kunnen u helpen! Voor vragen over:

Gerelateerde diensten

Voedingswaardeberekening
De voedingswaarde van een product speelt voor steeds meer klanten een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing ervan. Om die reden is het, als producent van levensmiddelen, belangrijk de voedingswaarde op het etiket te vermelden. Sinds 13 december 2014 is het vermelden van de voedingswaarde zelfs voor een aantal producten verplicht. Het NBC kan u hierbij helpen.
Lees meer
NBC Fresh Up online kennis
Een goed product verkopen alleen is niet meer voldoende. U zult uw klant nog beter moeten overtuigen van uw meerwaarde. En daar hebben uw winkelmedewerkers een groot aandeel in. Zij vertegenwoordigen immers uw bedrijf, elke dag weer. Met NBC Fresh Up zorgt u dat uw winkelmedewerkers alle basiskennis in huis hebben!
Lees meer
Hulp bij etikettering
Op 13 december 2014 zijn nieuwe regels van kracht gegaan rond de etikettering van levensmiddelen. Dat heeft nogal wat gevolgen voor u als bakker waarbij u alle hulp goed kunt gebruiken. Het NBC staat u graag bij!
Lees meer
NBC en NBA KennisWorkshops
Een goed product verkopen alleen is niet voldoende. U zult uw klant moeten overtuigen van uw meerwaarde. En daar hebben uw winkel- en productiemedewerkers een groot aandeel in. De kennisworkshops van NBC en NBA vertalen lastige materie naar praktische informatie waar uw medewerkers de klant met alle zekerheid te woord kunnen staan.
Lees meer

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten