Stage communicatie & marketing

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zoekt een enthousiaste stagiair(e). Ben jij dol op schrijven voor websites en sociale media en niet bang om dat te laten zien? En ben jij daarnaast creatief en secuur? Dan is deze stage misschien wel iets voor jou. (HBO niveau / fulltime)

Meer over Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC)
NBC zorgt ervoor dat bakkerijen sterker in de markt staan. Dat doen wij met veel kennis en ervaring op het gebied van product, proces, voedselveiligheid, productinformatie, gezondheid en marketing. Al deze kennis en ervaring vertalen wij naar praktische diensten voor de bakker, duidelijke communicatie richting de consument of als basis om de bakkerijsector te vertegenwoordigen.

Dit ga je doen
NBC voert een grote variëteit aan diensten, voorlichtingscampagnes en projecten uit. Marketing en communicatie zijn daarbij onmisbare elementen. Als stagiair marketing/communicatie houd je je bezig met content management voor alle onderdelen van het NBC, dit betekent dat je samen met jouw collega’s op de communicatieafdeling planningen maakt en uitvoert. Je schrijft teksten voor websites en sociale media en houd je daarnaast bezig met video’s, winacties etc. Hieromheen coördineer je de werkzaamheden. Je zorgt ervoor dat alle uitingen op de juiste plekken terecht komen zoals een van de websites, sociale media, nieuwsbrieven of bij de (vak)pers.

Je werkomgeving
Het communicatieteam bestaat uit 3 medewerkers, waaronder jij als stagiair. Je bent dus echt een volwaardig teamlid en gaat mee naar belangrijke afspraken en brainstormsessies. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in teamverband samenwerken. Uiteraard heb je als stagiair de mogelijkheid om een kijkje te nemen op andere afdelingen, vind je het bijvoorbeeld leuk om een dag mee te gaan met een van de hygiëne-inspecteurs om een kijkje te nemen bij een bakker(ij)/ondernemer? Dat kan!

Ben jij?
Een enthousiast en leergierig persoon en beschik jij over goede communicatieve vaardigheden? Ben jij dol op schrijven en niet bang om dat te laten zien? Werk jij planmatig en ben je kritisch op je eigen werk? Dan hopen wij dat jij ons team komt versterken.

Voor wat hoort wat  
Bij het NBC krijg je de kans om in een verrassende branche veel te leren. Je werkt in een gezellig team en je wordt goed begeleid. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding en eventueel een reiskostenregeling.  

“Het leukste aan de marketing/communicatie stage bij het NBC is de afwisseling in werkzaamheden, een dag is nooit het zelfde en je krijgt echt verantwoordelijkheid. Hoe leuk is het om je eigen blog te mogen publiceren op een van de websites?” Jara, stagiaire communicatie & marketing sept’18 – jan’19).

Enthousiast?
Solliciteer dan snel door je CV en een motivatiebrief te sturen naar afdeling Communicatie: communicatie@nbc.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Jenneke van Elderen, communicatieadviseur, via 0317-471212.