Week van het brood 2023

Ook in 2023 starten we in januari met de Week van het Brood. Om in heel Nederland de liefde voor brood weer aan te wakkeren. De Week van het Brood vindt plaats van maandag 16 t/m zondag 22 januari 2023. Volkorenbrood staat in de spotlights onder het motto: ‘Volkoren, vol vezels, vol smaak.’

Hieronder vindt u wat u kunt verwachten in de Week van het Brood. Reserveer de data in uw communicatiekalender, en bestel nu vast uw winkelmateriaal!  

Volkoren, vol vezels, vol smaak

In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Want na de feestdagen gaan consumenten veelal weer op de gezonde tour. We zorgen dat iedereen weet dat volkorenbrood gezond is en lekker bovendien. Consumenten koppelen volkoren wel vaak aan gezond, maar niet altijd direct aan smaak. Tijd om daar verandering in te brengen! Met de themaregel 'Volkoren, vol vezels, vol smaak' spelen we in op het woordje VOL. We koppelen hier de belangrijkste voordelen aan van volkoren. 

Promopakket voor de ambachtelijke bakker

Speciaal voor bakkers stellen we - samen met de Stichting Ambachtelijke Bakkerij - een pakket samen met middelen voor in de winkel en online. Denk aan: 

  • Poster voor in de winkel
  • Online materialen als een banner en advertentie
  • Social media berichten
  • Win-actie die u als bakker zelf kunt invullen.

Winactie voor de ambachtelijke bakker

Dit jaar hebben we een winactie waarbij u als ambachtelijke bakker zelf de prijs kunt bepalen. Kies voor een eigen invulling of vraag een box vol vezels, vol smaak aan. In de box zitten een broodmes, broodplank en een broodzak.

Bestel uw promomaterialen 

 

Digitale toolkit

Via een digitale toolkit is het mogelijk om ook zelf advertenties of online banners op te maken. De toolkit zal bestaan uit o.a. het logo van de Week van het Brood, de slogan van dit jaar en aanvullende huisstijlitems. Hiernaast wat voorbeelden van hoe u deze kunt opmaken en inzetten. Deze zal medio december hier beschikbaar zijn.  

Ondersteund vanuit Brood, goed verhaal

De Week van het Brood '23 wordt ondersteund door de lopende campagne Brood, goed verhaal

  • Artikelen en inspirerende recepten op Brood.net over volkoren
  • Social media posts met informatie en inspiratie
  • Feestelijke opening van de Week van het Brood met een leuke brood give-away
  • In &C, het damesmagazine van Chantal Janzen, een aantal pagina's over brood, trends, en lekkere broodrecepten.

Terug naar nieuws