Verspillingsvrije week 2025

27 jun. 2025

Verspilling 2025

Van 8 t/m 14 september 2025 haken we weer aan bij de Verspillingsvrije Week waarin we heel Nederland willen aanzetten om minder voedsel, en dus ook brood, te verspillen. Bakkers kunnen gratis promotiemiddelen bestellen.

Brood is nog altijd het meest verspilde product in Nederland. De Nederlandse consument verspilt zo’n 3 boterhammen per week, ruim 60 miljoen boterhammen per week in heel Nederland. Als bakkerijen kunnen we een rol spelen in bewustwording. Want alle tijd, energie en grondstoffen die er nodig zijn, naast de aandacht en passie van de bakkers, is broodzonde om weg te gooien. 

Promotiepakket

NBC heeft in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een promotiepakket samengesteld. Het promotiepakket is gratis te bestellen en bevat:

  • 1x A1 poster,
  • 1x A3 poster en
  • 100 flyers met antiverspillingstips en oudbroodrecepten om uit te delen aan je klant.

Met deze middelen kun je je klanten er in de Verspillingsvrije Week aan herinneren om geen enkele boterham te verspillen, zelfs geen kapje of kontje!  

Bestel jouw promotiepakket hier!
* Bestellen kan t/m 1 september 2025, op=op. 

Ook zijn er digitale middelen te downloaden om te delen op je eigen social media,website en narrowcasting.

Meer over verspilling en duurzaamheid

Verspilling 2025

Verspillingsvrije Week

Samen met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling verhogen we tijdens de Verspillingsvrije Week bewustzijn over het verspillen van brood. 

Lees meer
Duurzaamheid Project Vierkant

Brood en Duurzaamheid

NBC wil duurzaamheid sectorbreed een zetje geven door de dialoog over duurzaamheid te faciliteren, duurzame innovaties in de schijnwerpers te zetten en door het delen van informatie en inspiratie.

Lees meer
Brood Duurzaamheid 4 Hotspots

Duurzaamheid hotspots in de bakkerij

Lees hier drie belangrijke aandachtsgebieden waar nog uitdagingen en kansen zijn om te verduurzamen in de (brood)bakkerij. Het goede verhaal van brood wordt versterkt als ook de hotspots erkend en aangepakt worden. 

Lees meer