
Gezondheid is een steeds belangrijkere drijfveer om voor bepaalde voeding te kiezen. Overweeg je om het assortiment van je lunchroom extra aantrekkelijk maken voor mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn? Denk dan eens aan onderstaande aandachtspunten.
Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gehele, of in ieder geval het grootste, gedeelte van je broodassortiment bestaat uit broodsoorten op basis van meel- of volkorenmeel. Bruin- en volkorenbrood bevat meer voedingsstoffen en vezels dan witbrood, en geeft langer een vol gevoel. En een lekkere lunch kan ook gewoon gezond zijn!
Aandachtspunten
Daarnaast kun je aandacht schenken aan onderstaande punten.
- Beleg broodjes niet standaard driedubbel, maar informeer bij je klanten hoeveel beleg zij willen.
- Bied voldoende verantwoorde keuzes aan, waarbij ook plantaardig beleg aandacht krijgt. Zo is er voor ieder wat wils!
- Kijk eens kritisch naar de samenstelling van je ‘Broodje Gezond’. Vaak is dit bijvoorbeeld een wit pistoletje. Je ondersteunt de naam van het broodje beter wanneer je bijvoorbeeld een bruine bol of volkoren pistolet als uitgangspunt neemt. En waar beleg je het vervolgens mee? Kan er misschien iets minder beleg op of kun je bijvoorbeeld een minder volvette kaas gebruiken?
- Verkoop je zoete versnaperingen? Kies er dan voor kleine(re) porties aan te bieden. Het verkleinen van de portie zorgt voor minder calorieën, maar nog altijd een echt verwenmoment.
- Zorg ervoor dat je salade en/of fruit in je assortiment hebt. Wil je daarbij ook dressings aanbieden? Doe dit dan zo, dat mensen zelf de hoeveelheid kunnen bepalen.
- Let ook goed op hoe je het brood aanprijst. Spelt of desem, hoor je vaak terug. Maar is het dan wit, bruin of volkoren?