Aanvullende module Hygiënecode: moet ik daaraan voldoen?

 
Om te voldoen aan de hygiëneregels werken veel bakkersbedrijven met de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Kritische stappen voor de bereiding van brood, banket en andere bakkerijproducten worden hierin besproken. Centraal staat hoe je voorkomt dat de voedselveiligheid in gevaar komt. Als u werkt met de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij voldoet u aan de regels van Verordening (EG) nr. 852/2004 (Hygiëneverordening).
Aanvullende eisen
Valt uw bedrijf onder de categorie ‘industrie’, dan gelden daarnaast nog andere eisen en voorwaarden. Deze staan in een aanvullende module op de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij en heet  ‘Aanvullende eisen voor bedrijven die vallen onder de categorie industrie’. Elk bedrijf dat de Hygiënecode afneemt bij het Nederlands Bakkerij Centrum ontvangt de aanvullende module. De module is te vinden als paragraaf 4.7.
Wanneer is de module van toepassing? 
De module is van toepassing  wanneer uw bedrijf valt onder de categorie ‘industrie’ (zie beslisboom) of een erkenning heeft voor de verwerking van (producten met) rauwe ingrediënten van dierlijke oorsprong. Afhankelijk van de aard van de activiteiten en producten moet uw bedrijf geheel of gedeeltelijk voldoen aan de eisen uit de module.
Aan welke eisen u moet voldoen wanneer de module van toepassing  is, leest u in artikel ‘Aanvullende module Hygienecode: aan welke eisen moet ik voldoen?

Gerelateerde diensten

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten