Zoeken in Kennis & regelgeving:

Kennis & regelgeving

De bakkerijbranche is een dynamische wereld. De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Hierdoor zijn processen en producten, maar ook wet- en regelgeving constant aan verandering onderhevig. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Het Nederlands Bakkerij Centrum voorziet u van de juiste informatie en legt deze helder aan u uit. Voor vragen of advies over wetten en voorschriften, kwaliteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen kunt u terecht bij onze kennisspecialisten. Zij denken graag met u mee en weten welke informatie voor u belangrijk is. En wilt u altijd snel toegang tot onze database met kennisartikelen? Download dan nu het Desktop icoon voor Windows.

Samen leveren we een bijdrage aan het succes van de bakkerijbranche!

28 jun 2017
- informatie NBOV -Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2014 samen met de KHN (horeca), Veneca (contractcatering), CBL (supermarkt) en de FNLI (voedingsmiddelenindustrie) een akkoord getekend voor het gezonder maken van het productaanbod naar 2020 toe. Dit betekent dat zoveel mogelijk sectoren actief met zoutreductie, verzadigd vetreductie en suikerreductie aan de slag moeten gaan. De tabel laat de stappen zien die tot nu toe in de verschillende sectoren zijn ondernomen. Bron: NBOV Meer weten
28 jun 2017
Het voorkómen van risico’s begint met het maken van goede afspraken met uw leveranciers of inkooporganisatie. Alleen ingrediënten die van goede kwaliteit zijn en die veilig zijn voor gebruik kunnen tot veilige producten worden verwerkt.Het NBC noemt een aantal punten waar u leveranciers/inkooporganisaties en binnenkomende producten op kunt checken.  Meer weten
23 mei 2017
Brood mag maximaal 1,8% zout op droge stof bevatten. Waar kunt u vooral op letten? Het NBOV zet een aantal punten op een rij. Zij vroegen ook een bakker die aan de slag ging met minder zout naar zijn ervaring en tips! Meer weten

Pages