Zoeken in Kennis & regelgeving:

Kennis & regelgeving

De bakkerijbranche is een dynamische wereld. De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Hierdoor zijn processen en producten, maar ook wet- en regelgeving constant aan verandering onderhevig. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Het Nederlands Bakkerij Centrum voorziet u van de juiste informatie en legt deze helder aan u uit. Voor vragen of advies over wetten en voorschriften, kwaliteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen kunt u terecht bij onze kennisspecialisten. Zij denken graag met u mee en weten welke informatie voor u belangrijk is. En wilt u altijd snel toegang tot onze database met kennisartikelen? Download dan nu het Desktop icoon voor Windows.

Samen leveren we een bijdrage aan het succes van de bakkerijbranche!

17 Aug 2017
De term volkoren wordt gemakkelijk gebruikt en is alom bekend. Maar wat betekent volkoren nu eigenlijk precies? Wanneer mag een product volkoren worden genoemd? En is vezelrijk hetzelfde als volkoren?De term volkoren verwijst naar de gehele graankorrel. Volkorenmeel is meel waarin de gehele graankorrel in zijn natuurlijke verhouding is verwerkt. De bekendste en meest gebruikte graansoort in de Nederlandse bakkerij is tarwe. Maar ook maïs, rogge, gerst, spelt, rijst, kamut, haver, millet, sorghum en teff behoren tot de graansoorten. Meer weten
16 Aug 2017
- Informatie NBOV - Meer weten
16 Aug 2017
- informatie NBOV -Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2014 samen met de KHN (horeca), Veneca (contractcatering), CBL (supermarkt) en de FNLI (voedingsmiddelenindustrie) een akkoord getekend voor het gezonder maken van het productaanbod naar 2020 toe. Dit betekent dat zoveel mogelijk sectoren actief met zoutreductie, verzadigd vetreductie en suikerreductie aan de slag moeten gaan. De tabel laat de stappen zien die tot nu toe in de verschillende sectoren zijn ondernomen. Bron: NBOV Meer weten

Pages