Zoeken in Kennis & regelgeving:

Kennis & regelgeving

De bakkerijbranche is een dynamische wereld. De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Hierdoor zijn processen en producten, maar ook wet- en regelgeving constant aan verandering onderhevig. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Het Nederlands Bakkerij Centrum voorziet u van de juiste informatie en legt deze helder aan u uit. Voor vragen of advies over wetten en voorschriften, kwaliteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen kunt u terecht bij onze kennisspecialisten. Zij denken graag met u mee en weten welke informatie voor u belangrijk is. En wilt u altijd snel toegang tot onze database met kennisartikelen? Download dan nu het Desktop icoon voor Windows.

Samen leveren we een bijdrage aan het succes van de bakkerijbranche!

3 Oct 2017
Als het gaat om gezondheid, draait het momenteel bij consumenten om één ding: koolhydraten. Dat zien wij in de mediaberichten en werd duidelijk op het diëtistencongres waar Brood.net aanwezig was. Er was dan ook veel interesse voor de informatie over koolhydraatarm brood. Of eigenlijk is de wettelijk juiste benaming: ‘brood met minder koolhydraten’.  De vragen die wij zoal ontvingen over brood met minder koolhydraten: Meer weten
3 Oct 2017
Dit is één van de vragen die wij van bakkers ontvingen na het bericht dat het Warenwetbesluit Meel en brood per 1 oktober op een aantal punten wijzigt. Met een aantal vragen & antwoorden leggen we u graag uit hoe het zit: Meer weten
28 Sep 2017
De wettelijke norm voor zout is 1,8% zout op de drogestof. Vrijwel alle broodsoorten moeten voldoen aan de wettelijke zoutnorm. Dit is inclusief glutenvrij brood, roggebrood, stokbrood, kleinbrood en brood met andere rijsmiddelen dan bakkersgist of zuurdeeg (bijvoorbeeld bakpoeder). Meer weten

Pages