Nieuws

25 apr 2017
Bestaat de Nederlandse broodtarwe nog? Met welke rassen kunnen we nog meer brood bakken? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens de Experience ‘Bezoek aan de Boer: het verhaal van lokale granen’. Deelnemende bakkers gaan naar huis met informatie, inspiratie en mooie verhalen die zij in hun winkel(s) kunnen gebruiken.
14 Mrt 2017
Het NBC schreef voor Bakkers in Bedrijf het artikel ‘Pak de kansen van volkoren’. Hierin ontdekt u welke mogelijkheden de smaak, voedingswaarde en veelzijdigheid van volkoren bieden voor uw bakkerij.
21 Feb 2017
De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.
15 Feb 2017
Ingrediëntendatabank SpecsPlaza wordt sinds 1 januari 2014 beheerd door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), als gevolg van de opheffing van het Productschap Akkerbouw. De database is sindsdien volledig geactualiseerd en uitgebreid. Steeds meer toeleveranciers zetten gegevens over hun producten in de database en steeds meer bakkers weten deze te vinden. Recent heeft SpecsPlaza haar duizendste abonnee welkom geheten.
4 jan 2017
Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. De nieuwe Schijf van Vijf promoot expliciet volkoren en de vraag bij consumenten naar deze producten groeit. Ook de wetenschap toont steeds duidelijker aan hoe gezond volkorenproducten zijn! Hoe kunt u als bakker of winkelmedewerker meer uit volkorenproducten halen? Ontdek het tijdens de Volkoren Experience op dinsdag 14 maart!

Pages