Nieuws

15 dec 2017
Volkorenbrood is niet beter dan wit brood’ stelt Nathan Myhrvold in ‘Modernist Bread. Nathan’s werkelijke achtergrond is information technology en de vraag “wat weet hij nou echt van voeding en brood” is gerechtvaardigd. Dit was voor NRC een reden tot fact-check met als eindconclusie “We beoordelen deze stelling als onwaar”.
11 dec 2017
www.brood.net, dé website van de bakkerijbranche voor de consument over brood, is dit jaar al ruim 1 miljoen keer bezocht. De website die ooit in het leven geroepen is door het toenmalige Voorlichtingsbureau Brood, is de afgelopen jaren doorontwikkeld tot hét online referentiepunt over brood richting consument, diëtist en pers.
1 dec 2017
De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen.
2 Nov 2017
Op deze door Koopmans Meel en het NBC georganiseerde dag kregen 100 bakkers uit het hele land nieuwe inzichten geserveerd in hoe de perfecte oliebol anno nu te bakken. “Gebruik ingrediënten en technieken die passen bij het collectieve smaakgeheugen”, was de boodschap van Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek dat al jaren de AD Oliebollentest uitvoert. Oftewel, gebruik datgeen wat de consument verwácht! Deze smaak hoort nou eenmaal bij een goede oliebol.
29 Sep 2017
Ook dit jaar wordt het oliebollenseizoen afgetrapt tijdens de Oliebollen Experience bij het NBC in Wageningen. Net als voorgaande jaren nemen Koopmans Meel en het NBC bakkers en kraambakkers mee in hoe de beste oliebol gebakken wordt.

Pages