Webinar Wijzigingen Warenwetbesluit stoomt u klaar

Per 1 juli gelden de regels van het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood. Deze stelt nieuwe regels aan de naamgeving en/of receptuur van broden. Om de aanpassingen door te voeren heeft u nog even de tijd, tot juli 2022. Tegelijkertijd is in de landelijke media wel al aandacht geweest voor het feit dat broodnamen op etiketten en schapkaartjes specifieker worden. Laat u daarom bijpraten over wat er precies verandert en wat dit voor uw dagelijkse praktijk betekent. En schrijf u in voor het webinar ‘Wijzigingen Warenwetbesluit’, dat NBC en NBA gezamenlijk organiseren op 16 en 18 juni!

Programma

In dit webinar bespreken we o.a:

  • De officiële naamgeving voor brood;
  • Een nieuwe categorie voor droge stof en de bijbehorende voorwaarden;
  • Wit, bruin of volkoren wordt voor ieder brood verplicht;
  • De samenstelling van het meelbestanddeel berekenen;
  • Voorwaarden voor gebruik van namen als speltbrood, maisbrood, meergranenbrood, tarwebrood e.d in relatie tot het meelbestanddeel;
  • Voorwaarden voor desem en desembrood

Alle onderwerpen worden toegelicht met voorbeelden zodat u duidelijk heeft hoe u dit voor uw eigen assortiment aanpakt.

Doelgroep

Voor ondernemers in de ambachtelijke bakkerij

Data

  • 16 juni 15:00 – 17:00 uur
  • 18 juni 15:00 – 17:00 uur

Dit webinar wordt kosteloos aangeboden door NBC in samenwerking met de NBA.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de NBA. Na aanmelding ontvangt u een link voor het webinar.

Praktische hulpmiddelen

Uitleg en hulpmiddelen over deze wetgeving vindt u ook in ons Dossier Warenwetbesluit Meel en brood. Komt u er niet uit, dan kunt u ook met vragen terecht bij Pauline, Edith of Linda via kennis@nbc.nl.

Samen met de brancheorganisaties NBOV, NVB en Nebafa werken we continu aan de vertaalslag van wetgeving naar de praktijk. Voor een eenduidige uitleg en een goed verhaal richting uw klant!

 

Terug naar artikelen

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten