Map Voedselinformatie en Aanduiden

De Map Voedselinformatie en Aanduiden is een uitgebreid naslagwerk waarin u een uitleg vindt over de regels op etiketteringsgebied. De  voorschriften zijn afkomstig uit een Europese Verordening; de Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. Vanaf 13 december 2014 moet u aan de regels voldoen. De regels die afkomstig zijn uit de Europese Etiketteringsrichtlijn (2000/13) en de vertaling daarvan in het Warenwetbesluit Etikettering van levensmiddelen (WEL) zijn vervallen.

Dit naslagwerk is te vinden via Mijn NBC (inloggen rechts bovenin). Bent u uw inloggegevens kwijt dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van NBC, 0317-471247. De Map Voedselinformatie en Aanduiden is een onderdeel van het Digitaal Informatie Pakket. Als u daar een abonnement op heeft, staat dat onder “Mijn diensten”.

 

Op de website van NBC (categorie Etiketteren en Aanduiden) vindt u een toelichting op hoofdlijnen op de nieuwe Verordening en op de onderwerpen die in de Map Voedselinformatie worden toegelicht. Voor inhoudelijke vragen en/of opmerkingen over de naslagwerken of de website kunt u contact opnemen met NBC Kennisloket, kennis@nbc.nl of 0317 47 12 12.

Gerelateerde diensten

Belangrijk! Een aantal dingen zijn veranderd.

Graag willen we u informeren. We hebben een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze collectieve werkzaamheden ter verbetering van de bakkersbranche en onze commerciële diensten, die we aanbieden.

Voor al onze collectieve zaken kunt u nog steeds terecht bij NBC. Al onze commerciële diensten kunt u vanaf nu vinden onder FoodBase.nl. Met de kennis van NBC. 

Dat geldt dus ook voor online bestellingen. MijnNBC is nu Mijn FoodBase geworden. De inloggegevens zijn gelijk gebleven.

Voor vragen neem contact op met onze klantenservice of uw hygiëne – adviseur. 

×
Sluiten